Agenda
Volg ons
Shared Space
 

De bibliotheek, slaapverwekkend…

Workshop ‘Goed slapen’ in de Bibliotheek Boxmeer en Gennep

 

 

Twintig procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder heeft problemen met slapen. Ze vallen moeilijk in slaap of worden te vroeg wakker. Goed slapen verdient daarom aandacht. Na een goede nachtrust zijn lichaam en geest bij het wakker worden uitgerust. Bovendien ben je beter bestand tegen ziekten, vermoeidheid en burn-out.

 

 

Thema workshop-reeks Positieve Gezondheid van start

 

 

 

 

In deze workshop van de bieb, vol praktische tips, wordt met een huisarts uit de gemeente, ingegaan op hoe slaap jouw gezondheid positief beïnvloedt en hoe je hieraan zelf kunt bijdragen. De workshop is op dinsdag 19 juni in de Bibliotheek van Gennep. Aanmelden voor de workshop kan via biblioplus.nl.

 

 

Tips en adviezen

 

 

De workshop wordt procesmatig begeleid door een gespreksleider, de inhoud overgedragen door een huisarts. De workshop valt globaal in vier delen uiteen: een kennismaking, dialoog aan de hand van stellingen, kennisoverdracht (door de huisarts) en een afsluiting waarbij mensen tips en adviezen krijgen voor het dagelijks leven.

 

 

Thematische workshops in de regio

 

 

Het netwerk Positieve Gezondheid in de Noordelijk Maasvallei gaat de komende jaren diverse thematische workshops organiseren in alle zeven bibliotheken in het Land van Cuijk en Noord Limburg. De workshopreeks is een initiatief van BiblioPlus en Syntein binnen het netwerk Positieve Gezondheid in de Noordelijke Maasvallei en heeft als doel burgers concrete handvatten te bieden hoe zij hun eigen gezondheid meer ter hand kunnen nemen of anderen daarbij ondersteunen.

 

 

Kijk voor meer informatie over Positieve Gezondheid op iph.nl. De thema’s zijn bepaald aan de hand van gesprekken met burgers uit de regio en zijn: goed slapen, je energiek voelen, grenzen aangeven, positief denken, gezonde voeding/gezonde geest.

 

 

Reacties

Deel bericht