Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Het eiken jubileum van de Mariakapel

Aan de Touwslagersgroes in Gennep ligt een mooie Mariakapel. Wie kent hem niet? Vele communicantjes gingen er, na de communiemis, in processie naartoe om een kaarsje aan te steken. Deze Mariakapel stamt uit het jaar 1938. Ze werd net voor de 2e wereldoorlog opgericht door de buurtbewoners. Er werd gevraagd om steun van Moeder Maria in verband met het dreigende gevaar.

 

 

Mariakapel

 

 

De tekst op de gevel luidt: Maria hulp van de Christenen, bid voor ons. De kapel is rijkelijk voorzien van glas-in-loodramen, die zijn vervaardigd door de kunstenaar Piet Werker, een broeder van de congregatie van de Heilige Geest.

 

 

 

 

Nu zijn het wederom de buurtbewoners die de zorg voor de kapel op zich nemen. Binnenkort doen ze weer onderhoud aan de kapel, zodat deze er weer vele jaren tegen kan.

 

 

Deken Huisman

 

 

Toen de Mariakapel 50 jaar bestond is daar natuurlijk bijzondere aandacht aan besteed. Deken Huisman zou deken Huisman niet zijn, als hij er niet een actie aan zou verbinden. Diverse Gennepse verenigingen werden benaderd en elke vereniging plantte een boom. Nu nog staan de bomen van het Gilde St. Martinus, Harmonie Unitas et Fidelitas, Toneelvereniging Kunst na Arbeid, Vitesse ‘08, Stichting Jong Nederland en het Oranjecomité trots rondom de kapel. Bij elke boom een mooie keramische plaquette gemaakt door Wim Bartels, met de datum 8 mei 1988 en de naam van de vereniging. Dit jaar is er weer een jubileum.

 

 

Memori emeritus deken Huisman

 

 

Maria ten Hemelopneming

 

 

Op zondag 19 augustus 2018 vieren we Maria ten Hemelopneming weer met een openluchtmis om 10.00 uur bij de Mariakapel. We zullen die dag extra aandacht besteden aan de verjaardag van de kapel. We hopen dat velen dit samen met ons zullen doen. Misschien zijn er nog mensen die de bomen hebben geplant of op andere wijze betrokken zijn geweest bij de feestelijkheden in 1988. Neem dan contact op met de pastoor, wij kunnen die specifieke gegevens helaas niet achterhalen.

 

 

Zegt Dory Murray namens het kerkbestuur St. Martinus en St. Norbertus.

 

 

Iedereen is in elk geval welkom op 19 augustus om 10.00 uur bij de Mariakapel.

 

 

Reacties