Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

wesp IVN Maas en Niers
wesp IVN Maas en Niers

Gennep

De wondere wereld van de wesp

Op woensdag 19 juni organiseert IVN Maas en Niers een lezing over de wondere wereld van de wesp. De lezing wordt gegeven door wespenkenner Peter Megens in het clubhuis op de Kampweg 10 in Gennep. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Op woensdag 19 juni organiseert IVN Maas en Niers een bijzondere lezing over de wesp. Wespenkenner Peter Megens zal ons meenemen in de fascinerende wereld van deze insecten.

 

De lezing vindt plaats in het IVN Maas en Niers clubhuis op de Kampweg 10 in Gennep en begint om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. Voor leden kost de lezing 3 euro en voor niet-leden 5 euro.

 

Het jaar van de wesp

 

2024 is door Stichting EIS en Naturalis uitgeroepen tot het jaar van de wesp. Dit maakt de lezing extra actueel. “Wespen zijn veel meer dan alleen die geel-zwarte lastposten die we kennen,” zegt Saskia Egmond van IVN Maas en Niers.

 

“Er is een hele wereld van wespen die de meeste mensen niet kennen.”

 

Peter Megens

 

Peter Megens zal tijdens de lezing uitleggen waarom wespen zo bijzonder zijn. Hij zal ook ingaan op de hoornaar, een wespensoort die steeds bekender wordt. “We willen mensen laten zien hoe fascinerend wespen zijn,” aldus Saskia.

 

“Na de lezing zul je deze insecten met andere ogen bekijken.”

 

Aanmelden voor de lezing kan via de website van IVN Maas en Niers. Op de site vind je ook het aanmeldformulier. Zorg dat je erbij bent, want het belooft een boeiende avond te worden.

 

De lezing wordt gegeven in het clubhuis van IVN Maas en Niers aan de Kampweg 10 in Gennep. Dit is een mooie gelegenheid om meer te leren over de wondere wereld van de wesp en andere wespenliefhebbers te ontmoeten. Vanaf 19.30 uur staan de koffie en thee klaar. “We hopen op een grote opkomst,” zegt Saskia.

 

“Het is een mooie kans om meer te leren over deze bijzondere insecten.”

 

IVN Maas en Niers bedankt alle inwoners van de gemeente Gennep die de afgelopen maanden de lezingen hebben bezocht. “Dankzij jullie enthousiasme waren de lezingen een groot succes,” aldus Saskia.

 

“We hopen dat jullie ook na de zomer weer van de partij zijn.”

 

Verwant

Gennep

De Maas en Vilt Mars is een wandeltocht op 30 juni. Je kunt kiezen uit afstanden van 5 tot 50 km en starttijden variëren....

Gennep

Op een terras in Gennep ontmoette Gerri van GennepNews Puck, een geslaagde studente met grote dromen. Terwijl veel tieners influencer willen worden, kiest zij...

Sport

Op de derde dag van de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren heeft Kaate Mulders opnieuw goud gepakt. In de finale van de 1500 meter voor...

Column

Pulp, de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News bekritiseert Van Munster Recyclers voor slechte papierinzameling in Gennep, met onopgehaald oud papier dat de straten...