Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Deelnemers Taalcafé bezoeken expositie Petershuis

Iedere tweede woensdag van de maand is er een Taalcafé bij Biblioplus. Tijdens dit Taalcafé wordt op een speelse manier in de Nederlandse taal gepraat over allerlei onderwerpen. Op woensdag 9 januari brengen de deelnemers een bezoekje aan de tentoonstelling Ontmoeting in museum Het Petershuis.

 

 

Taalcafé

 

 

Taalcafé: Samen Nederlands praten

 

 

Het Taalcafé is voor anderstaligen en Nederlanders die het leuk vinden om anderen te leren kennen en met hen de Nederlandse taal te spreken. Er is iedere keer een ander thema. Zo werd onlangs een pakjesavond georganiseerd en stond kerstmis centraal tijdens de laatste bijeenkomst. Of de opkomst nu groot of klein is: het is altijd leerzaam en gezellig. Onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers praat men met elkaar en worden er regelmatig spelletjes gedaan.

 

 

Ontmoeting

 

 

Op 15 december is in Museum Het Petershuis de thematentoonstelling Ontmoeting gestart. Deze tentoonstelling is de opening van Het jaar van de Ontmoeting en laat zien hoe groot de culturele verscheidenheid in de gemeente Gennep is. Met name nieuwe inwoners vertellen hier hun verhaal over hun afkomst en cultuur en laten voorwerpen en foto’s zien uit hun oorspronkelijke land.

 

 

Jaar van de Ontmoeting van start

 

 

Het Petershuis is zo gastvrij om het museum woensdagavond open te stellen voor de bezoekers van het Taalcafé. Er wordt dan samen gesproken over alles wat tentoongesteld is en over de achtergrond van de nieuwkomers. Het Taalcafé op woensdag 9 januari is van 19.00 tot 21.00 uur en start bij Biblioplus. Daarna gaan de aanwezigen samen naar Het Petershuis.

 

 

De organisatie van het Taalcafé hoopt veel bezoekers te mogen ontvangen!

 

 

 

 

Foto: Frans Thonen

 

 

Reacties