Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Markt van Morgen Europaplein Gennep 2023

Gennep

Dit was De Markt van Morgen

Het duurzame festival De Markt van Morgen in Gennep bevorderde bewustwording over duurzaamheid met diverse initiatieven, workshops en lokaal geproduceerde goederen. Meer informatie en foto’s op Gennep.News!

Op 8 en 9 september werd het Europaplein in Gennep omgetoverd tot een bruisende oase van duurzaamheid en toekomstgericht denken tijdens het festival De Markt van Morgen.

 

Dit unieke evenement, waarbij bezoekers bewust werden gemaakt van duurzaamheid en de toekomst van de gemeente verkenden, bracht enthousiaste bezoekers van alle leeftijden samen.

 

Het hart van het festival was de reeks diverse stands waar duurzame producten en initiatieven werden tentoongesteld. Bezoekers konden genieten van een scala aan activiteiten en voorzieningen, waaronder een gezellig horecaplein en livemuziek die de sfeer opvrolijkte.

 

Maar dat was nog niet alles; het festival bood ook een reeks inspirerende workshops voor alle leeftijden. Een hoogtepunt van De Markt van Morgen was de mogelijkheid om tweedehands kleding, hergebruikte woonaccessoires en opgeknapte meubels aan te schaffen.

 

 

Vergroenen

 

Lokale ondernemers lieten zien hoe ze voedselverspilling tegengaan, en er was veel informatie beschikbaar over isolatie, hemelwaterafvoer en manieren om de leefomgeving te vergroenen.

 

De jongere generatie werd niet vergeten, met een BMX-parcours en workshops Djembé en oesterzwamteelt speciaal voor kinderen. Lokale energiecoaches stonden klaar om bezoekers te voorzien van waardevol advies over energiebesparing en verduurzaming.

 

Creativiteit

 

Creatieve geesten lieten zien wat ze konden maken van oude spijkerbroeken en andere materialen. Van vlaggetjes en speldenkussentjes tot tassen, dobbelstenen en kunstwerken voor aan de muur, het was inspirerend om te zien hoe weinig afval er overblijft als we onze creativiteit gebruiken.

 

Ook was er de Work & Repair Shop, waar bezoekers konden leren hoe ze kapotte voorwerpen konden repareren in plaats van ze weg te gooien, een belangrijk aspect van duurzaamheid dat veel aandacht kreeg.

 

Natuurlijk was er ook ruimte voor ontspanning en genieten van lokale producten. De Gennepse ooievaar bracht niet alleen baby’s, maar ook smakelijk lokaal bier, d’Ooijevaer, dat door de brouwers én liefhebbers zelf op de markt werd aangeboden.

 

Tot slot bood Destion, een lokale woningcorporatie, huurders de mogelijkheid om tegen een zeer betaalbare huurprijs zonnepanelen op hun daken te krijgen, waardoor een concrete stap naar duurzamere energie werd gezet.

 

Kortom, De Markt van Morgen in Gennep was niet alleen een geweldig feest voor de zintuigen, maar ook een belangrijke herinnering aan de kracht van gemeenschappen die zich inzetten voor duurzaamheid en de toekomst van onze planeet.

 

Het festival liet zien dat kleine veranderingen grote impact kunnen hebben en dat we samen kunnen werken aan een groenere en meer duurzame toekomst.

 

Column: Morgen?

 

Verwant

Heijen

Zondag 7 juli verzorgen Cheers en Zippless een spectaculair concert in D’n Toomp, Heijen. Mis deze muzikale avond niet en kom genieten van topkwaliteit...

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...