Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Dodenherdenking Gennep

Jaarlijks herdenkt jong en oud op 4 mei tijdens de Nationale Dodenherdenking de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en vredesmissies. In Gennep organiseert Burgerinitiatief ‘de Barmhartige Samartiaan’ deze korte plechtigheid bij de oorlogsmonumenten op het Vrijheidsplein bij de Highlandersbridge.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

Daar worden de gesneuvelde bevrijders van Gennep en de Gennepse soldaten die in voormalig Nederlands-Indië het leven lieten, op ingetogen wijze herdacht. Dat geldt ook voor de Gennepse mensen die toen in concentratiekampen of elders zijn gestorven.

 

 

De herdenking begint om 19.30 uur met het opstellen bij het Gennepse stadhuis. Voorafgegaan door het Martinusgilde trekt de stoet vervolgens door de Niersstraat richting het Vrijheidsplein. Daar zullen een vertegenwoordiger van de gemeente Gennep en pastoor Kessels een krans leggen bij de beide oorlogsmonumenten.

 

 

Aansluitend brengt het St. Martinusgilde een vendelhulde. De Gennepse stadsdichter Piet Tunnesen draagt verder een van zijn oorlogsgedichten voor waarna Gerard Jaspers de Last Post zal spelen. Precies om 20.00 uur wordt er 2 minuten stilte in acht genomen. Hierna volgt nog een kort programma en een dankwoord waarbij onder meer het Vocaal Ensemble het Genneps volkslied zal zingen.

 

 

Zie ook:
Gemeentelijke dodenherdenking

 

 

Na de ceremonie bestaat voor belangstellenden de mogelijkheid een bloem te leggen, die vooraf aan iedereen is uitgedeeld. Voor meer info over deze herdenking kan men contact opnemen met Theo Kersten via email: thkersten@home.nl of tel. 06-38701914.

 

 

Reacties