Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ooievaarskuikens
Ooievaars in Gennep

Gennep

Ooievaarskuikens overleden

Drie van de vier ooievaarskuikens in Gennep zijn overleden. Het overgebleven kuiken lijkt te kampen met een obstructie veroorzaakt door een braakbal, wat zijn vermogen om te eten belemmert. Deze situatie heeft geleid tot een verontrustende afname van zijn kracht en zijn vermogen om voedsel te zoeken.

In een strijd om te overleven hebben de koude nachten en voedselconcurrentie een zware tol geëist in het kamp van vier ooievaarskuikens. Slechts één kuiken heeft deze uitdagingen overleefd, maar wordt geconfronteerd met ernstige gezondheidsproblemen.

 

“Van de vier ooievaarskuikens zijn er drie overleden,” meldt ornitholoog Leo Daanen, die de ontwikkelingen in Gennep nauwlettend volgt.

 

“In de omgeving gaat het eigenlijk overal met horten en stoten. In Ven-Zelderheide is ook een kuiken weggevallen, en hetzelfde geldt voor Sambeek en meerdere nesten elders.”

 

Het overgebleven kuiken lijkt te kampen met een obstructie veroorzaakt door een braakbal, wat zijn vermogen om te eten belemmert. Deze situatie heeft geleid tot een verontrustende afname van zijn kracht en zijn vermogen om voedsel te zoeken.

 

Zonder de mogelijkheid om te bedelen om voedsel, lijkt de overlevingskans van dit kuiken eveneens in gevaar.

 

“Het is triest, maar ook dit jaar zullen er wederom geen kuikens uitvliegen in Gennep, wat natuurlijk weer erg jammer is!”

 

Vorig jaar deed zich een vergelijkbare situatie voor in Gennep, waar alle vijf ooievaarskuikens op het oude stadhuis het niet overleefden.

 

 

Update: Alle vier de kuikens zijn inmiddels overleden.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...

Gennep

Pieter Arts exposeert van 26 mei tot 30 juni schaalmodellen van regionale kerken in Museum Het Petershuis in Gennep. Op 4 juni houdt Antoine...

Gennep

Bibliotheek Gennep biedt veilige wifi via Publicroam voor online verbinding zonder zorgen. Gratis account aanmaken via app of website. Werkplekken, studieplekken en printservice beschikbaar...