Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Driestroomhuis ‘Samen Bijzonder’ opent zijn deuren

Op jezelf gaan wonen… Net als alle jongvolwassenen zijn Eva, Fleur, Naomi, Vince, Wesley, Niek en Melvin aan deze stap toe. En dat hebben ze gevonden in het Driestroomhuis aan de Kalboerstraat in Gennep. Een speciaal concept voor mensen met een beperking om begeleid zelfstandig te wonen.

 

 

Door Anieta Janssen

 

 

Op 27 mei 2018 was de officiële opening door Lieda van de Vis van Driestroom en wethouder Janine van Hulstein, die enthousiast de hoop uitsprak dat dit initiatief navolging vindt in Gennep.

 

 

Bijzonder feestelijk met een heuse Joekskapel uit St. Hubert waarin Vince, opgegroeid in die plaats, in zijn toespraak alle instrumenten met bijbehorende bespelers toelicht en daarna met duidelijk plezier zijn plaats met de tamboerijn in het orkest inneemt. De begeleiding van deze woonvorm bestaat uit Ivo en Pauline Broeren, die er met hun kinderen ook wonen, en een team van medewerkers. Ze vormen een buitengewoon gezin waarin iedereen zichzelf mag zijn, maar ook samengeleefd en -gewerkt moet worden.

 

 

Fotoverslag door Thijs-Jan Guelen:

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2111283925781515

 

 

Driestroomhuis

 

 

Hoe gaat dat?

Voor de gezamenlijke activiteiten zijn er een gezellige leefkeuken en woonkamer. Er wordt met z’n allen gekookt en gegeten. En natuurlijk gesocialiseerd. Daarnaast heeft elke bewoner zijn of haar eigen appartement met een woonkamer met keukenblok, slaapkamer, douche/bad en wc.

 

 

Niek laat trots zijn appartement zien, overal Ajax. Hij heeft alle sportzenders op zijn tv.

 

 

Ik heb alles in Gennep. Ik werk bij Centerparcs, in de Jungle en verzorg de dieren. En ik voetbal bij VV Heijen.

 

 

Dan is de beurt aan Fleur. Een arrangement in paars en roze. Een collectie armbandjes om jaloers op te worden.

 

 

Die zijn voor feesten, vandaag heb ik alleen deze aan, die heb ik van een speciaal iemand.

 

 

Ook aan buiten is gedacht, in de achtertuin verschillend kleinvee. ‘Oh leuk, die geitjes. Nee, het zijn schapen… Het zijn inderdaad lammetjes, jonge schaapjes.’ Het blijken minischapen te zijn.

 

 

Dan trekt na een zonovergoten dag de lucht dicht en er worden er een paar extra partytenten opgebouwd. Door ouders, ook zij zijn heel nauw betrokken bij het driestroomconcept en de toekomst van hun jongeren. En dat gaat goedkomen.

 

 

Reacties