Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

‘Echt Dromen’ in Museum Het Petershuis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet.

Duo-expositie Yvonne Halfens en Peter Premer

In Museum Het Petershuis wordt op zaterdagmiddag 12 november weer een nieuwe expositie geopend; deze keer van twee Nijmeegse kunstenaars. Met als thema “Echt Dromen” worden tot en met zondag 11 december sculpturen en installaties van Yvonne Halfens getoond en schilderijen van Peter Bremer.

Yvonne Halfens studeerde fonetiek aan de universiteit Nijmegen, reisde rond de wereld en ging uiteindelijk naar de kunstacademie. Haar meeste werk is gemaakt van klei. Halfens concentreert zich op de menselijke figuur waarmee zij de complexiteit van het leven onderzoekt. Zelf zegt ze daarover:

De menselijke figuur is een klassiek en oud thema in de geschiedenis van de kunst. Mijn interpretatie is gebaseerd op de tijd waarin we nu leven en op mijn eigen ervaringen. Maar zonder alles wat in het verleden al is gedaan uit het oog te verliezen.

Behalve in Nederland heeft ze geëxposeerd in Groot-Brittannië, Nieuw Zeeland, Frankrijk, Noorwegen en verschillende keren ook in Duitsland.

Peter Bremer studeerde van 1990 tot 1995 aan de kunstacademie in Arnhem. Daarvoor was hij enige jaren werkzaam als psycholoog. Ook hij exposeert met enige regelmaat in binnen- en buitenland. Zijn tekeningen en schilderijen laten grote contrasten zien en organische vormen die met elkaar lijken te communiceren. Dit alles met een poëtische ondertoon. De schilderijen van Bremer kenmerken zich vaak door een ‘tekenachtige’ techniek. Hij gelooft in het bestaan van een parallel universum; een dimensie die voor mensen niet zichtbaar is. Deze gedachte komt terug in zijn ruimtelijk werk. Hij maakte o.a. sculpturen in bomen in Hannover, grote tekeningen bij een theatervoorstelling in Portugal, tekende met ijzerdraad in Coniston, Engeland en maakte muurtekeningen in Noorwegen. Bremer is sinds 1997 ook schilder-en tekenleraar.

Museum Het Petershuis, Niersstraat 2, 6591 CB Gennep. Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 17 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.museumhetpetershuis.nl en www.liefdevoorlimburg.nl.

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Gennep

Norbertushof in Gennep toont van 4 mei tot 28 juni 2024 de schilderijen van Ida Schouten (80) uit Ottersum. Haar kleurrijke landschappen, geïnspireerd door...

Column

De column Afvalberg benadrukt de groeiende ergernis over illegaal gestort afval, dat zich opstapelt als een onbeheersbare kracht in de straten. Dwarsliggert roept op...

Gennep

In museum Het Petershuis tonen architect Wim Kol en kunstenaar Gonda van der Zwaag een boeiende expositie tot 20 mei. Kol pleit voor een...