Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Een bonte rotonde

De rotonde aan de Spoorstraat en de Brabantweg is voorzien van het concept Bonte Berm. Van de bonte berm is nu nog niet veel te zien, maar vroeg in het voorjaar zullen de eerste krokussen tevoorschijn komen. Deze worden opgevolgd door narcissen, tulpen en alliums.

 

 

Ambachtelijk Hout

 

 

Om de rotonde aan te kleden heeft Ambachtelijk Hout uit Gennep verschillende insectenhotels, lieveheersbeestjes- en vlinderkastjes gemaakt en aangeboden aan de gemeente Gennep.

 

 

 

 

Bonte Berm Concept

 

 

Biodiversiteit is in de stedelijke omgeving steeds belangrijker. Daarnaast is er veel aandacht voor ecologisch beheer en de ontwikkeling van kruidenrijke vegetaties. Om de biodiversiteit te vergroten én een lange bloeitijd te garanderen is het concept de Bonte Berm ontwikkeld. Binnen dit concept worden de krachten van één-, twee en meerjarige (inheemse) zadenmengsels gebundeld met een op maat samengesteld bloembollenmengsel. Dit zorgt voor een vegetatie met een lange bloeitijd, een verhoogde biodiversiteit, extensief, ecologisch onderhoud en wordt de seizoensbeleving versterkt.

 

 

Reacties