Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Huh… Een gat in de stadsmuur?

Destion wil een gat maken in de stadsmuur, de gemeente wil dat niet. De woningcorporatie wil bij het het braakliggend terrein bij de Martinustoren een inrit maken om er te kunnen parkeren. In ‘Oh, zit dat zo!’ legt wethouder Rob Peperzak uit waarom Gennep dat niet ziet zitten.

Destion wil een gat maken in de stadsmuur, de gemeente is tegen. Hoe zit dat? We hebben het over het braakliggend terrein tussen Doelen en Maria Oord. Een stukje grond tussen drie stadsmuren, waar veel mensen zich over verbazen. Waarom ligt het er zo bij? En wat zijn de plannen ervoor?

 

 

Parkeren

 

 

Destion wil er een inrit maken zodat de open ruimte, waar de woningcorporatie gedeeltelijk eigenaar van is, gebruikt kan worden als parkeerplaats. Mede-eigenaar Gemeente Gennep wijst de woningcorporatie er echter op dat het plan niet gerealiseerd mag worden.

 

 

Waarom niet? De verkeersveiligheid wordt er immers niet door in gevaar gebracht, en de aanleg gaat ook niet ten koste van een openbare parkeerplaats, zo blijkt uit de toetsing. Het openbaar groen wordt niet op onaanvaardbare wijze aangetast en er is geen uitrit die al door een andere uitweg wordt ontsloten.

 

 

Wonen

 

 

Bestemming voor het oppervlak is wonen, aldus wethouder Rob Peperzak namens de gemeente.

 

 

Parkeren van auto’s is dus in strijd met de bestemming.

 

 

Destion kan wel een omgevingsvergunning aanvragen om te mogen afwijken van het bestemmingsplan, maar de gemeente laat op voorhand al weten dat het verlenen daarvan geen optie is.

 

 

Wij geven geen toestemming om de muur af te breken.

 

 

Een bouwplan voor seniorenwoningen, patiowoningen of meergeneratiewoningen zou mogelijk wel kunnen rekenen op gemeentelijke steun.

 

 

Verwant

Gennep

Gemeente Gennep subsidieert met 3000 euro de tweede druk van het Holocaust-boek "En toen waren ze weg", maar weigert zelf de voorgestelde 150 exemplaren...

Carnaval

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...