Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

Huh… Een gat in de stadsmuur?

Destion wil een gat maken in de stadsmuur, de gemeente is tegen. Hoe zit dat? We hebben het over het braakliggend terrein tussen Doelen en Maria Oord. Een stukje grond tussen drie stadsmuren, waar veel mensen zich over verbazen. Waarom ligt het er zo bij? En wat zijn de plannen ervoor?

 

 

Parkeren

 

 

Destion wil er een inrit maken zodat de open ruimte, waar de woningcorporatie gedeeltelijk eigenaar van is, gebruikt kan worden als parkeerplaats. Mede-eigenaar Gemeente Gennep wijst de woningcorporatie er echter op dat het plan niet gerealiseerd mag worden.

 

 

Waarom niet? De verkeersveiligheid wordt er immers niet door in gevaar gebracht, en de aanleg gaat ook niet ten koste van een openbare parkeerplaats, zo blijkt uit de toetsing. Het openbaar groen wordt niet op onaanvaardbare wijze aangetast en er is geen uitrit die al door een andere uitweg wordt ontsloten.

 

 

Wonen

 

 

Bestemming voor het oppervlak is wonen, aldus wethouder Rob Peperzak namens de gemeente.

 

 

Parkeren van auto’s is dus in strijd met de bestemming.

 

 

Destion kan wel een omgevingsvergunning aanvragen om te mogen afwijken van het bestemmingsplan, maar de gemeente laat op voorhand al weten dat het verlenen daarvan geen optie is.

 

 

Wij geven geen toestemming om de muur af te breken.

 

 

Een bouwplan voor seniorenwoningen, patiowoningen of meergeneratiewoningen zou mogelijk wel kunnen rekenen op gemeentelijke steun.

 

 

Reacties