Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Een oase voor bijen in Gennep

Het gaat slecht met de bijenstand in Nederland, waarbij Limburg zelfs de hoogste bijensterfte van alle provincies heeft. Daarom is het belangrijk om op de korte termijn betere omstandigheden te creëren voor bijen. Om een extra impuls te creëren realiseert de Plattelandscoöperatie, in samenwerking met Provincie Limburg, verschillende bijenoases door heel Limburg.

 

 

De volkstuinvereniging van Gennep werd benaderd door de wijkraad van Gennep-Zuid, zij hadden de nieuwsbrief ontvangen. Inmiddels is een publicatiebord en samen met de vereniging van imkers Noord-Limburg een bijenkast geplaatst op het complex. De bijenoases zorgen voor een geschikt habitat voor de bij en andere insecten.

 

 

Volkstuinvereniging Gennep

 

 

Volkstuinvereniging Gennep draagt graag bij aan het behoud en uitbreiding van de bijen, insecten en vogelstand. Vorig jaar was de inzet van uitbreiding de bloemrijke akkerrand, dit jaar wederom.

 

 

Het is een prachtig initiatief, wat zij zeer op prijs stellen. Afgelopen weekend vond de lenteschoonmaak op het complex plaats, waarbij vele fanatieke tuinders gezamenlijk allerlei klusjes hebben verricht. Nu nog even wachten op mooi lente weer, zodat de gewassen door de bijen weer volop bestoven kunnen worden, met als doel natuurlijk een rijke, smakelijke oogst!

 

 

Reacties