Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Eerste editie ‘Gennep-West deelt Smaak’ groot succes

24 buurtgenoten schuiven bij elkaar aan tafel

 

Op zaterdag 20 mei vond de eerste editie van ‘Gennep-West deelt smaak’ plaats. 24 bewoners uit Gennep-West gaven zich op voor een zogenaamd running dinner: een driegangenmenu op drie verschillende adressen met telkens wisselende tafelgenoten. Het was de eerste keer dat dit initiatief plaatsvond. Roos van Otterdijk ondersteunde de initiatiefnemers:

 

We kijken terug op een succesvolle eerste editie. Alle deelnemers waren erg enthousiast.

 

In 2016 ontstond het idee voor een running dinner in de wijk bij Diane Kroon en Natasja Janssen, twee inwoners van Wijk Gennep-West. Roos van Otterdijk:

 

Het uitgangspunt was niet het eten zelf, maar het stimuleren van ontmoetingen tussen wijkgenoten. Aan tafel komen de gesprekken meestal vanzelf op gang. Het gaat dus niet om culinaire hoogstandjes, maar om de onderlinge contacten tussen mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Daar zet Wijkraad Gennep-West zich voor in. Gennep West stelt zich ten doel de drempel tussen wijkbewoners te verlagen en de informele netwerken te versterken.

 

24 deelnemers

 

Toen we begonnen met het bekendmaken van deze activiteit, hadden we geen idee hoeveel mensen zich zouden opgeven. Dat het er 24 werden, die unaniem terugkijken op een succesvolle avond, is voor ons reden het in 2018 wederom te organiseren,

 

aldus Roos. Ilse van den Goor-van der Wijst, een van de deelnemers:

 

Elke gang werd genuttigd met steeds drie andere duo’s. Met mijn man serveerde ik thuis het voorgerecht en voor het hoofdgerecht en nagerecht schoven we op twee andere adressen aan. Het was een avond vol verrassingen: wat ga ik eten, waar ga ik eten en met wie? De avond leverde vele bijzondere gesprekken op. Ik zat zowel aan tafel met mensen die ik goed ken, nog niet kende of alleen van gezicht. Het is leuk dat je op zo’n manier mensen uit je eigen omgeving beter leert kennen. Want je deelt met iedereen wel wat. Soms alleen dat je in dezelfde wijk woont, maar in enkele gevallen blijk je meer gemeen te hebben.

 

De Goede Herder

 

De avond werd onder het genot van een drankje afgesloten bij de Goede Herder. De gesprekken gingen tot na middernacht verder waar ze aan tafel waren geëindigd. Roos:

 

Er werd rondgevraagd wat iedereen zoal had gegeten en recepten werden uitgewisseld. En iedereen was het eens dat met ‘Gennep-West deelt smaak’ een nieuwe traditie is geboren. Daar zijn wij als organisatie natuurlijk trots op. Maar het geeft bovenal aan dat er behoefte is aan ontmoeting in de wijk. Daar maakt Wijkraad Gennep-West zich sterk voor. Zo hebben we ons ingezet voor de komst van de beweegtuin achter verpleeghuis Norbertus die voor iedereen toegankelijk is. Ons nieuwste initiatief start op vrijdag 2 juni: een maandelijks koffie-uurtje in De Goede Herder. Hier zijn alle wijkgenoten elke eerste vrijdag van de maand welkom voor een gratis kopje koffie, een praatje, een luisterend oor en vragen over de wijk. Loop gerust eens binnen!

 

 

Verwant