Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Elzendaalcollege deelt kerstkransen uit

Gennep

Elzendaalcollege deelt kerstkransen uit

Leerlingen van het Elzendaalcollege Gennep hebben maandag en dinsdag onder de noemer ‘Oog voor een ander’ tientallen kerstkransen uitgedeeld aan instellingen en bedrijven in Noord-Limburg, die de school op deze manier een hart onder de riem wil steken.

Leerlingen van het Elzendaalcollege Gennep hebben maandag en dinsdag onder de noemer Oog voor een ander tientallen kerstkransen uitgedeeld aan instellingen en bedrijven in Noord-Limburg, die de school op deze manier een hart onder de riem wil steken.

 

 

Elk jaar zetten we ons rond Kerstmis in voor het goede doel, maar dit jaar wilden we nadrukkelijk wat terugdoen voor de organisaties waar wij altijd op kunnen rekenen.

 

 

Aldus conrector Margriet Grutters van het Elzendaalcollege. De ludieke kerstactie is een alternatief voor de traditionele kerstmarkt of sponsorloop die het Elzendaalcollege normaliter eind december organiseert. Grutters:

 

 

De actie draagt de naam ‘Oog voor een ander’, omdat we in dit bijzondere jaar er doelbewust voor gekozen hebben om een blijk van waardering te geven aan bedrijven, instellingen en ook buurtbewoners. Waar we ze doorgaans vragen om een gift voor een sponsoractie of een bijdrage voor de kerstmarkt, zijn we ze dit jaar dus iets komen brengen.

 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews)

 

 

Op pad

 

 

In groepjes van drie gingen de leerlingen van het Elzendaalcollege Gennep in de regio op pad om ‘flinke kerstkransen’ af te geven. “Dan moet je denken aan Dichterbij, maar ook het Maasziekenhuis, INTOS en de verschillende bedrijven en organisaties waar onze leerlingen altijd stage kunnen lopen”, vervolgt Grutters. “Ook zijn ze met speciale pakketten langsgegaan bij de Voedselbank en we hebben enkele buurtbewoners verrast.”

 

 

Met ‘Oog voor een ander’ hebben we echt wat terug kunnen doen voor de regio. We hebben minstens vijfentwintig kerstkransen uitgedeeld.”

 

 

Voedselbank

 

 

Naast deze kerstactie heeft de school woensdag ruim vijftig kerststollen aan de Voedselbank in Gennep gedoneerd. Deze broden lagen klaar voor de kerstafsluiting van de leerlingen en het personeel, maar konden door de sluiting van de school niet uitgedeeld worden.

 

 

Verwant

Regio

Op 15 en 16 maart hebben meer dan 1.000 groep 8-leerlingen zich aangemeld voor de brugklas op middelbare scholen in het Land van Cuijk...

Gennep

Op 28 februari 2023 opende Albert Heijn Van der Laan aan het Wilhelminaplein 48 in Gennep de compleet verbouwde supermarkt. Naar schatting trok de...

Gennep

Makelaar en VVD-bestuurder Johan Smedema is overleden. Dat heeft zijn partij VVD laten weten. Voor zijn jarenlange inzet binnen de VVD en zijn betrokkenheid...

Regio

Tijdens de nieuwjaarsnacht hebben ziekenhuizen in de regio mensen geholpen met letsel veroorzaakt door vuurwerk en alcoholvergiftiging. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.