Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Elzendaalcollege schenkt aan Mulago

Hoe communiceer je met kinderen die niet of nauwelijks kunnen horen en ook nog eens heel ver weg wonen, in Uganda welteverstaan? Klas 1F van Elzendaalcollege Gennep ging de uitdaging aan. Afgelopen schooljaar werden zij meerdere keren in contact gebracht met de leerlingen in Kampala, Uganda en organiseerde het Elzendaalcollege een triatlon waarmee € 3.407,37 aan Mulago school for the Deaf geschonken werd.

 

 

Als onderdeel van de les Anglia – extra Engelstalig onderwijs naast de reguliere lessen Engels – werden de leerlingen via skype in contact gebracht met leerlingen van Mulago school for the Deaf, een school voor dove kinderen in Kampala, Uganda. Deze school is door Spiritijn Harrie Tullemans uit Oeffelt opgericht. Het was zijn droom om deze kinderen in Uganda in contact te brengen met de buitenwereld. Vestigingsdirecteur Sjaak Simons van het Elzendaalcollege:

 

 

Het zijn letterlijk twee werelden. Dit project is een eyeopener voor onze leerlingen en extra bijzonder nu in Gennep het Jaar van de Ontmoeting centraal staat.

 

 

De school in Uganda wordt gevolgd door twee documentairemakers die in 2017 de documentaire ‘Testament van een missie; Sporen van de Spiritijnen’ uitbrachten. Zij verfilmden onder andere het skypecontact en lieten de kinderen ook over en weer beelden van beide scholen zien.

 

 

De leerlingen lieten zich 13 juni door familie en vrienden sponsoren om te gaan lopen, fietsen en zwemmen. De totaalopbrengst werd middels een cheque overhandigd aan Harrie Tullemans en wordt onder andere gebruikt voor de aanschaf van studiemateriaal om de Engelse taal te leren wat voor deze kinderen een ontsluiting naar de wereld is. Als dank ontvingen de leerlingen armbandjes gemaakt door de leerlingen uit Uganda.

 

 

Reacties