Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Leerlingen Elzendaalcollege de politiek in

Het Elzendaalcollege en de gemeente Gennep organiseren van 20 t/m 23 februari a.s. ‘Jongeren en Politiek’. Een project waarbij leerlingen een politiek vraagstuk krijgen voorgelegd en op gemeentelijk niveau kennismaken met de politiek. Ze doen onderzoek, debatteren en bereiden als echte politici een raadsvergadering voor. Deze vindt plaats op donderdag 22 februari in de raadzaal van het oude stadhuis in Gennep.

 

 

Het politieke vraagstuk, waarover de derdejaars mavo- en havoleerlingen zich dit jaar zullen buigen, gaat over een verkeerssituatie binnen de gemeente Gennep. Namelijk de N271/Schaafsebosweg in Heijen. Diverse invalshoeken worden hierbij belicht, zoals het gebruik van de openbare ruimte, infrastructuur, (financiële) haalbaarheid en veiligheid.

 

 

 

 

Jongeren en Politiek

 

Tijdens de projectweek worden de leerlingen begeleid door lokale politici. Dhr. van den Heuvel, projectcoördinator Elzendaalcollege:

 

 

We willen onze leerlingen inzicht geven in het politieke spel. Ze leren niet alleen over de regels, maar werken ook aan vaardigheden, zoals onderzoeken, onderhandelen en discussiëren.

 

 

 

 

Raadsvergadering en afsluiting met gedeputeerde Hoogtepunt van de projectweek, die dit jaar voor de 15de keer wordt georganiseerd, is de raadsvergadering op donderdag 22 februari. De leerlingen verdedigen dan hun standpunt in de raad en debatteren onder leiding van burgemeester De Koning van Gennep.

 

 

Op vrijdag 23 februari presenteren de groepen hun plannen op school aan dhr. Geurts, gedeputeerde van de provincie Limburg, en wordt het project (voor de leerlingen) afgesloten.

 

 

Verwant

Regio

Leerlingen van Elzendaalcollege-Metameer exposeren eindexamenwerk in De Weijer, Boxmeer, van 28 mei tot 11 juni. Thema "IN ACTIE!" inspireert een mix van meer dan...

Gennep

Het Veteranen Anjerperk opent op het Vrijheidsplein in Gennep, als eerbetoon aan veteranen. Burgemeester Hans Teunissen leidt de ceremonie, waarbij de laatste anjers worden...

Gennep

In het Land van Cuijk en Maasduinen hebben het Merletcollege en Elzendaalcollege-Metameer een succesvolle aanmeldweek voor het voortgezet onderwijs gehad. Brugklasleerlingen en ouders konden...

Gennep

Nol van Est, een icoon van D66 in Gennep, is op bijna 80-jarige leeftijd overleden. Als grondlegger van de partij in de regio, diende...