Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Ernstige zorgen nijpende politiecapaciteit

Burgemeester Peter de Koning van Gennep wil extra politieagenten in de gemeente. Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zou de politieagenten die erbij komen in Nederland anders moeten verdelen. Limburg moet daarvan beter kunnen profiteren. Volgens De Gelderlander heeft de burgemeester namens het college en de gemeenteraad een brandbrief geschreven om de minister en de Tweede Kamer te overtuigen van de noodzaak van meer blauw op straat.

 

 

 

 

Nijpende politiecapaciteit

 

 

De roep om meer politiemensen klinkt al langer in Gennep. Van de 1.111 agenten die er de komende jaren in Nederland bij komen, zijn er maar 32 aan Limburg toegewezen. De burgemeester noemde dat aantal eerder al ‘schokkend laag’. Vorig jaar kaartte de regio de zaak ook aan bij de politiechef van de eenheid Limburg.

 

 

Toen stuurden de burgemeesters van Gennep, Mook en Middelaar, Venray en Bergen politiechef Gery Veldhuis een brandbrief over de te geringe capaciteit van de politie. De hoofden van de grensgemeenten kregen ook bijval van gouverneur Theo Bovens.

 

 

 

 

Vanzelfsprekend blijven Provinciale en Gedeputeerde Staten van Limburg de lobby van de burgemeesters en de politiechef ondersteunen! Argumenten als grensligging en feitelijke inzetbaarheid horen in het verdeelmodel beter gewaardeerd te worden!

 

 

Ook volgens regioburgemeester Annemarie Penn zou de grensligging van Limburg onvoldoende zijn meegenomen in de capaciteitsberekening in Den Haag.

 

 

Maar in Gennep werd eerder juist bekend dat de politie van plan is om het bureau aan het Europaplein te sluiten. In de brandbrief aan de minister stuurt De Koning ook de motie, met daarin dezelfde zorgen, mee die de gemeenteraad van Gennep in juli aannam. Hij verwacht volgens De Gelderlander van Grapperhaus dat hij zich de argumenten uit Gennep aantrekt en extra politieformatie voor Gennep wil uittrekken.

 

 

Regeerakkoord

 

 

De regeringspartijen hebben in het regeerakkoord al afgesproken dat er 291 miljoen euro extra in de politieorganisatie wordt gestoken. De minister liet bij de verdeling van de extra politiemensen al weten dat hij niet iedereen tevreden zal stellen.

 

 

Natuurlijk begrijpen we dat er altijd behoefte is aan nog meer politie, dat sommigen op meer hadden gehoopt.

 

 

Reacties