Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gabrie Collard

Gennep

Expositie regionale vrijetijdskunstenaars

De regio herbergt veel creatieve talenten, dat blijkt wel uit de expositie “Hoezo Vrije Tijd”. Museum Het Petershuis toont vanaf zondag 5 december 2021 een gevarieerde collectie kunstwerken van 30 regionale vrijetijdskunstenaars. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

De regio herbergt veel creatieve talenten, dat blijkt wel uit de expositie Hoezo Vrije Tijd. Museum Het Petershuis toont vanaf zondag 5 december 2021 een gevarieerde collectie kunstwerken van 30 regionale vrijetijdskunstenaars. De indrukwekkende verzameling eigentijdse kunst, speciaal gemaakt met het oog op deze expositie, zal museumbezoekers versteld doen staan van het hoge niveau dat is geleverd door de streekgenoten.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Al In het najaar van 2019 konden vrijetijdskunstenaars in de regio Gennep, Land van Cuijk en Kleef/Goch zich aanmelden voor deelname aan een groepsexpositie in Museum Het Petershuis. Uit alle aanmeldingen zijn dertig kunstenaars geselecteerd op basis van het werk dat zij eerder hadden gemaakt. Zij vertegenwoordigen verschillende disciplines. Het museum heeft hen gevraagd een nieuw werk te maken rond het thema Historie en omgeving van Gennep.

 

 

 

 

Hoezo Vrije Tijd

 

 

Met veel enthousiasme zijn zij aan de slag gegaan. Dat heeft geresulteerd in een verrassend mooie expositie, samengesteld uit heel divers werk, met schilderijen, keramiek, stenen beelden, vilt en mozaïek.

 

 

De expositie moest driemaal worden uitgesteld in verband met de coronacrisis. Nu is deze expositie in Museum Het Petershuis gepland voor de periode van 5 december 2021 t/m 30 januari 2022.

 

 

Ter gelegenheid van deze expositie geeft Museum Het Petershuis een aantrekkelijk geïllustreerde catalogus uit onder de titel ‘Hoezo Vrije Tijd | de kunst van mijn leven’. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Gerard Kruijsen en de grafische vormgeving is verzorgd door Lilo Kruijsen-Brand. De begeleidende teksten zijn geschreven door Cokkie van Leeuwen. Het fraai uitgevoerde boekje op A5-formaat van 36 pagina’s is vanaf 5 december in het museum verkrijgbaar voor € 6,95 per stuk.

 

 

De deelnemende kunstenaars: Trudie Bardoel, Yvonne Beeuwkes, Clotilde van Bergen, Ria Bindels-Arts, Marie-Louise van den Boom, Gabrie Collard (foto), Els Custers, Edith Ensinck op Kemna, Agnes Eurlings, Ger Franssen, Cunera van Grootel, Guus Haenen, Lieneke Holtermans, Nina Holthausen, Sita Janssen, Joke Kraft, José Kusters, Theo Laarakker, Hannie Maas, Riet Noij-Theunissen, Martien Nuijen, Christine van Oostrum, Sonja Schouten, Annemie Smits, Natalija Stepanova, Rian Verbeeten, Alexandra Verbroekken, Jan Verijdt, Hetty Verweije en Cor Willems.

 

 

Verwant

Gennep

In museum Het Petershuis tonen architect Wim Kol en kunstenaar Gonda van der Zwaag een boeiende expositie tot 20 mei. Kol pleit voor een...

Ganapja

Op 30 december ontving het bestuur van Genneps Gewiekste de Ganapja, een gemeentelijke onderscheiding, voor hun vierjarige toewijding aan het bloeiende evenement. Het beeldje,...

Gennep

Museum Het Petershuis in Gennep eert het Duits lijntje met een betoverende expositie tot 9 februari '24. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de rijke...

Gennep

Op 4 november 2023 heropende Museum Het Petershuis in Gennep na een tijdelijke sluiting met een vernieuwde erfgoedcollectie en een boeiende wisselexpositie. Bezoekers kunnen...