Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Volleybalfeesten

Gennep

Feestelijk Hemelvaartsweekend

Een vrolijk weekend staat voor de deur! Hemelvaartsdag is bijna aangebroken en de zonnestralen glimlachen vriendelijk naar de gemeente Gennep. Dit lange weekend is een uitnodiging voor iedereen om naar buiten te gaan, te genieten van de frisse lucht en deel te nemen aan de vele activiteiten die op het programma staan.

Een vrolijk weekend staat voor de deur! Hemelvaartsdag is bijna aangebroken en de zonnestralen glimlachen vriendelijk naar de gemeente Gennep. Dit lange weekend is een uitnodiging voor iedereen om naar buiten te gaan, te genieten van de frisse lucht en deel te nemen aan de vele activiteiten die op het programma staan.

 

En het weer? Dat lijkt ons goedgezind! Met aangename temperaturen van rond de 16 °C op Hemelvaartsdag en een stijging naar een fijne 18 °C op vrijdag, wordt dit een prachtig weekend om de buitenlucht op te zoeken. De kans op neerslag is minimaal en er waait een aangename briesje van 18 km/u. Ideaal voor de vele buitenactiviteiten die gepland staan!

 

Hemelvaartsdag

 

Er is van alles te beleven in de gemeente Gennep. Zo kun je op Hemelvaartsdag deelnemen aan het volleybaltoernooi, de markt bezoeken, of je creativiteit uiten tijdens de workshop textielkunst. Bereid je voor op een weekend vol plezier, vriendschap en zonovergoten momenten in de charmante straten van Gennep.

 

Dauwtrappen

 

Bereid je voor op een spirituele en actieve start van de dag op donderdag 18 mei, want dan vindt de traditionele dauwtrapviering in Gennep weer plaats. Deze geliefde traditie, die al jarenlang een vast onderdeel van Hemelvaartsdag is, begint om 07.00 uur ’s ochtends. Deelnemers verzamelen zich bij de pastorie op Niersdijk 1, waarna ze een wandeling maken door de betoverende omgeving van Gennep.

 

Openluchtmis

 

Na het dauwtrappen volgt er een speciale openluchtmis bij de boerderij van Mat Janssen, gelegen aan het einde van de Looiseweg. De viering begint om 08.45 uur en wordt gehouden in de prachtige natuurlijke omgeving. De familie Bäumler zal de viering muzikaal begeleiden met prachtige liederen. Een bijzonder aspect van deze dag is de aanwezigheid van pastoor Uchenna en zijn parochianen uit Kessel, Duitsland.

 

Volleybalfeesten

 

Flamingo’s ’56, de lokale volleybalvereniging, organiseert op Hemelvaartsdag haar jaarlijkse Recreanten Volleybaltoernooi. Een sportief evenement waar iedereen welkom is. Niet alleen inwoners van de gemeente Gennep, maar ook mensen uit de omliggende gemeenten en iedereen die in deze regio werkt. Maar het is niet alleen volleybal wat de klok slaat. De dag wordt afgesloten met een spetterende outdoor feestavond, met DJ Hans die de muzikale noten voor zijn rekening neemt.

 

 

Voor de jeugd is er op de vrijdag na Hemelvaartsdag de Roze Vogol Youth Xperience, eveneens georganiseerd door Flamingo’s. Dit jeugdvolleybaltoernooi biedt volop plezier voor jonge volleyballers van Mini’s tot en met de B-jeugd. Maar ook voor de toeschouwers belooft het een dag vol energie en plezier te worden!

 

Blaas Maar Raak Festival

 

Op zaterdag wordt de markt in Gennep omgetoverd tot een bruisende plek vol muziek en vreugde. Het is het Blaas Maar Raak Festival ter ere van het 33-jarige bestaan van joekskapel Zuutjes Èn. Zes kapellen zullen elk twee optredens verzorgen, wat ongetwijfeld zal zorgen voor een muzikale ervaring die je niet snel zal vergeten.

 

 

Joseph Parsons

 

Als je een liefhebber bent van geweldige live muziek, mag je het optreden van Joseph Parsons op zaterdag 20 mei 2023 in Ven-Zelderheide niet missen. Parsons is niet iemand die zich strikt aan één genre houdt bij het schrijven van zijn nummers. Hij vindt het juist fijn om verschillende geluiden samen te brengen, waaronder emo, soul en folk, en deze om te zetten in zijn eigen unieke rock ’n roll sound! Het optreden vindt plaats in De Uitkomst, gelegen aan de Kleefseweg 29.

 

Textielkunstworkshop

 

Voor de creatievelingen onder ons is er op zondag een textielkunstworkshop bij De Lange Tafel in het atelier aan de Markt 14 in Gennep. Onder begeleiding van ervaren instructeurs kun je je eigen kunstwerk maken met verschillende materialen, zoals textiel, papier en verf. Een heerlijke manier om je creativiteit de vrije loop te laten.

 

Koopzondag

 

En alsof dat nog niet genoeg is, kun je op zondag ook genieten van een koopzondag in het centrum van Gennep. De winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur, waardoor je ruim de tijd hebt om te winkelen en te genieten van al het moois dat de lokale winkels te bieden hebben.

 

 

Korenfestival

 

En als je klaar bent met winkelen, kun je genieten van het Korenfestival dat plaatsvindt op het Jan Lindersplein. Dit festival, georganiseerd door de Stichting SumMmertime, zal verschillende Gennepse koren verwelkomen, zoals vocalgroup Goldies, Zangvereniging St. Caecilia, Genneps Vocal Ensemble, popkoor Cheers en smartlappenkoor VensPlezier.

 

Ze zullen allemaal optredens verzorgen met een gevarieerd programma, dus of je nu houdt van klassieke muziek, popliedjes, meezingers of musicalnummers, er is voor elk wat wils.

 

En het mooiste van alles is misschien nog wel dat al deze activiteiten en evenementen plaatsvinden in het hart van de prachtige gemeente Gennep. Of je nu woont in Gennep, of gewoon op bezoek bent, deze gemeenschap heet je van harte welkom.

 

Dus pak je zonnebril, smeer je in met zonnebrandcrème en doe mee met de festiviteiten.

 

Het belooft een onvergetelijk weekend te worden vol vreugde, vriendschap en natuurlijk volop zonneschijn! Veel plezier!

 

Verwant

Heijen

Zondag 7 juli verzorgen Cheers en Zippless een spectaculair concert in D’n Toomp, Heijen. Mis deze muzikale avond niet en kom genieten van topkwaliteit...

Gennep

Op een terras in Gennep ontmoette Gerri van GennepNews Puck, een geslaagde studente met grote dromen. Terwijl veel tieners influencer willen worden, kiest zij...

Column

Pulp, de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News bekritiseert Van Munster Recyclers voor slechte papierinzameling in Gennep, met onopgehaald oud papier dat de straten...

Gennep

Gennep staat klaar voor de Fietsbelevingsdag op 7 juli. Met nieuwe digitale functies en routes door de stad, belooft het een dag vol plezier...