Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Fietsbelevingsdag
Fietsbelevingsdag

Gennep

Fietsbelevingsdag

Gennep staat klaar voor de Fietsbelevingsdag op 7 juli. Met nieuwe digitale functies en routes door de stad, belooft het een dag vol plezier te worden. Mis het niet!

Gennep maakt zich klaar voor de Fietsbelevingsdag (Raderlebnistag) op 7 juli 2024. Dit jaar wordt het evenement voor de 31ste keer georganiseerd door Niederrhein Turismus, in samenwerking met 62 gemeenten.

 

Het belooft een dag vol fietsplezier te worden, met ongeveer 35.000 deelnemers die de Duits-Nederlandse grens zullen oversteken.

 

Fietsbelevingsdag (Raderlebnistag)

 

Er zijn tal van routes beschikbaar. Drie routes starten in Gennep, terwijl andere routes door Gennep heen lopen. De fietsers, zowel Nederlanders als Duitsers, zullen het centrum van Gennep bezoeken. Dit zorgt voor een levendige sfeer in de stad.

 

Markt

 

Op de Markt in Gennep is een start- en stempelpost ingericht. Deze wordt bemand door enthousiaste vrijwilligers van Tourist Info Gennep.

 

De vrijwilligers van Tourist Info Gennep spelen een cruciale rol in het succes van deze dag. Hun inzet en enthousiasme zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt. Zij bemannen de stempelpost en zorgen voor een warm welkom voor alle fietsers.

 

De muziek op de Markt draagt bij aan de feestelijke sfeer. Dit maakt het wachten bij de stempelpost aangenaam en zorgt voor vermaak voor zowel deelnemers als toeschouwers.

 

Digitale metamorfose

 

De Fietsbelevingsdag heeft dit jaar een nieuwe naam gekregen: Raderlebnistag. Dit is niet de enige verandering. De organisatie heeft een digitale metamorfose ondergaan.

 

Deelnemers kunnen zich nu digitaal aanmelden en krijgen digitale routetips. Ook zijn de routes beschikbaar via GPX-tracks, wat het nog makkelijker en leuker maakt om deel te nemen.

 

De Fietsbelevingsdag draait niet alleen om fietsen, maar ook om gezelligheid. Het evenement brengt mensen samen, zowel jong als oud. Het is een perfecte gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van een gezamenlijke passie voor fietsen.

 

Aanmelden

 

Wil je ook meedoen? Meld je dan snel digitaal aan. Dankzij de nieuwe digitale aanmeldingsprocedure is dit eenvoudiger dan ooit. Kies je route, download de GPX-track en maak je klaar voor een fantastische dag op de fiets.

 

Grensoverschrijdende fietsroutes

 

Foto: Niederrhein Turismus

 

Verwant

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...

Gennep

Toneelvereniging Matigheid en Genoegen uit Gennep brengt met Woef Side Story een nieuwe voorstelling vol emotie en sensatie, waarin een liefdesverhaal tussen twee viervoeters...

Gemeente Gennep

Een ambitieus project om de flessenhals in de Maas bij Gennep te verbreden, belooft de waterstand bij hoogwater aanzienlijk te verlagen. Met een investering...

Gennep

De Maas en Vilt Mars is een wandeltocht op 30 juni. Je kunt kiezen uit afstanden van 5 tot 50 km en starttijden variëren....