Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Fietscontrole Elzendaalcollege Gennep

Tijdens de jaarlijkse fietscontrole op het Elzendaalcollege in Gennep constateerde het team van Veilig Verkeer Nederland afdeling Bergen Gennep Mook dat er best nog veel mis is met het onderhoud van de fietsen.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Echt slechte fietsen, barrels, zien we de laatste jaren steeds minder. Aan onderhoud van de fietsen wordt echter steeds minder gedaan.

 

 

zegt teamcoördinator Luuk Otten na afloop van 279 gecontroleerde fietsen van de klassen 1 en 2.

 

 

 

 

De meest gebreken waren een niet werkende bel (25x), loszittende handvatten (20x), niet werkende voorlamp(15x), niet werkend achterlicht (22x) en geen goede remmen (11x). Minder vaak werd speling van het stuur (4x) geconstateerd, versleten remblokjes (2x), versleten voorband (4x), versleten achterband (2x), kapotte spaken (1x), los zadel (2x), geen achterreflector (2x), geen reflectie in de wielen (6x) en geen of kapotte reflectors in de trappers (4x).

 

 

Sommige fietsen toonden meerdere gebreken. Een aantal mankementen kon ter plekke hersteld worden maar in totaal werden er toch 22 fietsen afgekeurd.

 

 

Luuk Otten hamert nog even op het belang van verkeerslessen, ook thuis door de ouders.

 

 

 

 

Verkeerslessen zijn van levensbelang! Kinderen vertonen kopieergedrag, daar is menig ouder zich niet van bewust. Geef daarom het goede voorbeeld,

 

 

benadrukt Otten.

 

 

Dat geldt ook voor het fietsend gebruiken van het mobieltje of in het donker rijden zonder licht.

 

 

 

 

Reacties