Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Fietsen en wandelen in de grensregio

Tijdens de Touristikmesse in Kalkar zijn tien grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gepresenteerd. Deze routes zijn in het kader van Dynamic Borders ontwikkeld en gezamenlijk door de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze gepresenteerd.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

De bezoekers van de beurs waren enthousiast over de routes. Vooral omdat ze via het nieuwe Duitse knooppuntensysteem in Kreis Kleve lopen. Dit knooppuntensysteem sluit aan en is vergelijkbaar met het Nederlandse systeem.

 

 

De wandel- en fietsroutes hebben elk een eigen thema:

· Fietsen langs heerlijkheden in het grensgebied
· Fietsen langs het oorlogsverleden
· Ansichtroute
· Op ontdekkingstocht in het spoor van het Duits Lijntje
· Walk of Food (wandelen)
· Smokkelpad (wandelen)
· Food Tour (lekker fietsen)
· Schmuggelroute (spannende grensverhalen)
· Bloemen en bijenroute
· Schatkamerroute (fietsen langs verborgen schatten)

 

 

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D2730250613730759%26id%3D885383441550828&width=500″ width=”500″ height=”776″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>

 

 

De lengte varieert van 30 tot 80 kilometer. Tevens is het mogelijk om (delen van) routes te combineren. Ook een overzichtskaart van de tien grensoverschrijdende routes is gepresenteerd.

 

 

Het INTERREG-project Dynamic Borders loopt tot en met 2020 en wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie des Landes Nordrhein-Westfalen.

 

 

Foto: (vlnr) Adjunct-burgemeester Rolf Hörster (Weeze), burgemeester Manon Pelzer (Bergen), burgemeester Karel van Soest (Boxmeer), burgemeester Willibrord van Beek (Gennep) en burgemeester Ulrich Knickrehm (Goch), waren positief verrast door de grote belangstelling voor de tien grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes.

 

 

Reacties