Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Fietspad Maasbrug in slechte staat
Fietspad Maasbrug in slechte staat

Gennep

Fietspad Maasbrug in slechte staat

Het fietspad op de Maasbrug tussen Gennep en Oeffelt verkeert in slechte staat, een zorgwekkende situatie voor scholieren die dagelijks passeren. Goof Teunissen heeft de ontoereikende toestand aangekaart en foto’s gemaakt om dit te illustreren.

Het fietspad op de drukbereden Maasbrug tussen Gennep en Oeffelt bevindt zich in een alarmerend slechte staat, wat een potentieel levensgevaarlijke situatie creëert voor scholieren die dagelijks deze route afleggen.

 

Fietspad Maasbrug

 

Het pad, dat een cruciale verbinding vormt voor talloze scholieren op weg naar onderwijsinstellingen in de gemeenten Gennep en het Land van Cuijk, vertoont ernstige tekenen van verwaarlozing. Het gebrek aan adequaat onderhoud heeft geleid tot scheuren, kuilen en andere gebreken die de veiligheid van fietsers in gevaar brengen.

 

Deze zorgen zijn aangekaart door Goof Teunissen, die de ontoereikende staat van het fietspad heeft opgemerkt en zelfs foto’s heeft gemaakt om de ernst van de situatie te illustreren:

 

“Het is hoog tijd dat er iets wordt gedaan aan het wegdek, want dit lijkt mij levensgevaarlijk.”

 

 

Maasbrug

 

Het is een schril contrast met de historische betekenis van deze brug, die sinds 1955 een essentiële schakel vormt tussen Gennep en de weg naar Boxmeer en Cuijk. Oorspronkelijk gebouwd als spoorbrug als onderdeel van het beroemde Duits Lijntje, heeft de brug een rijke geschiedenis van verbinding en mobiliteit.

 

De Maasbrug symboliseert niet alleen verbinding, maar draagt ook een belangrijke rol voor de gemeenschap. Het is van cruciaal belang dat deze verantwoordelijkheid wordt erkend en er actie wordt ondernomen om tragische gebeurtenissen te voorkomen.

 

Foto: Goof Teunissen

 

Nog geen verbreding fietspad Maasbrug

 

Verwant

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gemeente Gennep

Het voorjaar brengt niet alleen bloeiende bloemen en warmere temperaturen, maar ook de start van het maaiseizoen voor bermen en grasvlakten. Dit jaar wordt...

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...

Gennep

Pieter Arts exposeert van 26 mei tot 30 juni schaalmodellen van regionale kerken in Museum Het Petershuis in Gennep. Op 4 juni houdt Antoine...