Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Flynth FAST doet zich zelf tekort

In een doortastende poging de schade met een overwinning in de Limburgse derby tegen Peelpush bij te werken heeft Flynth FAST opnieuw averij opgelopen.

 

 

Door Jos Gröniger

 

 

De dames van trainer Ziemba waren met uitstekend spel op weg naar een zo lang gewenste overwinning. In sporthal De Körref in Meijel dolf Flynth FAST opnieuw het onderspit (3-2). Bovendien zag het libero Annefleur Peters met een gebroken middenhandsbeentje voor langere tijd wegvallen.

 

 

In een sfeervolle De Körref gooide Flynth FAST in de eerste set de schroom van zich af. Gedreven en geconcentreerd nam het samenwerkingsteam uit St. Anthonis en Gennep steeds verder afstand van Peelpush. De servicedruk, solide blok en de regelmatig venijnige aanvallen waren de thuisploeg te machtig. Flynth FAST, dat in de eerste sets in Lisa Kersten en invalster Nynke Rovers de uitblinksters had, pakte de set met overmacht (16-25). Ook in de tweede set stoomde FAST op de winst af al trad bij het naderen van the big points een hapering op.

 

 

Het bleek een voorbode van het nieuwe onheil te zijn. Peelpush rook bloed en legde FAST de wil op. De thuisploeg liep snel uit maar de ploeg van trainer Ziemba hervond zich. Een 20-10 achterstand werd verkleind tot 23-21. De inhaalrace werd bruut verstoord door de handblessure die Annefleur Peters opliep. De libero speelde de met 25-21 verloren set nog uit maar keerde niet meer terug binnen de lijnen.

 

 

De jonge invalster Lara Hendriks was haar vervangster. Samen met haar teamgenoten kon zij niet voorkomen dat Peelpush de stand in sets met 25-16 gelijktrok.

 

 

De beslissende set was een nek-aan- nekrace waarin de beide teams elkaar geen duimbreed toegaven. Na een 8-6 voorsprong voor Peelpush wist FAST de rollen om te keren. Bij 12-14 had Flynth FAST de winst voor het grijpen maar de spanning werd de ploeg te machtig. Peelpush werkte de matchpoints weg en pakte de set en match met 17-15.

 

 

Teleurstelling en frustratie overheersten bij Flynth FAST dat een moeizaam tweede seizoen in de Eredivisie doormaakt.

 

 

We hebben in de eerste twee sets heel goed volleybal laten zien. De opdrachten werden uitgevoerd, maar vanaf de derde set liep het fout. We hebben onzelf vergeten te belonen voor het goede spel. Er had hier veel meer in gezeten,

 

 

blikte trainer Jacek Ziemba terug.

 

 

Zaterdag speelt Flynth FAST het laatste duel in 2017. In sporthal Pica Mare in Gennep is dan Coolen-Alterno de tegenstander. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

 

 

Foto: Een driemans blok aan FAST-zijde reageert op een aanval van Noah Klerckx. (foto: Jos Gröniger)

 

 

Reacties