Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Flynth Flamingo’s Activia laat zege lopen

Drie sets topvolleybal niet genoeg voor stunt

De teleurstelling droop na ruim zeven kwartier van hun gezichten af. De speelsters van Flynth Flamingo’s Activia beseften maar al te goed dat zojuist een uitgelezen kans om kampioen en bekerwinnaar Sneek te vloeren aan hun neus voorbijgegaan was.

De openingswedstrijd in de Kampioenspoule werd gezien als de ideale start voor het carnaval in Gennep en Sint Anthonis. Het publiek gaf gehoor aan de dresscode “carnaval” en ging massaal achter de thuisploeg staan.

Op het puntje van hun stoel volgden zij de eerste set waarin beide ploegen elkaar niets toegaven. De strijd om de setwinst was adembenemend. Flynth Flamingo´s Activia dacht bij 22-20 de buit binnen te hebben maar de Friezinnen kwamen terug en wonnen met 25-27.

In Pica Mare hielden slechts weinigen er rekening mee dat die winst achteraf cruciaal zou kunnen zijn. De ploeg van trainer Ziemba rechtte de rug en liet opnieuw prima volleybal zien. Debutant en grossier in prijzen hielden elkaar lang in balans maar vanaf 14-14 schakelde Flynth Flamingo’s Activia een tandje bij.  Sneek was gezien en met 25-19 trokken de Roze Vogols de stand gelijk.

Het publiek geloofde steeds meer in een stunt want in de derde set trok de thuisploeg de lijn door. Flynth Flamingo’s hield steeds een ruime voorsprong en nam met een 25-17 setwinst een 2-1 voorsprong.

Sneek, dat zonder de zieke ex-international Quinta Steenbergen speelde, maar aan het net wel erg gevaarlijk was, speelde in de vierde set met meer risico.  Bij Flynth Flamingo’s Activia was na het behalen van het eerste punt plotseling de concentratie weg. De ploeg verslapte en zag hoe Sneek profiteerde van fouten aan de overzijde van het net. Met 14-25 dwong de landskampioen een vijfde set af.

Ook in de beslissende set had Flynth Flamingo’s Activia weinig in te brengen. De speelsters van trainer Jacek Ziemba worstelden met zichzelf en zagen de achterstand snel oplopen. Met 7-15 ging de set en de overwinning naar Sneek.

We hebben hier de uitgelezen kans laten liggen om met 3-0 te winnen. Het verlies in de eerste set brak ons op. Na de 2-1 achterstand speelde Sneek alles of niets en verhoogde de druk. Bij ons verslapte de aandacht en dat was fataal. We hebben in de eerste drie sets laten zien dat de verschillen erg klein zijn.

Oordeelde Jacek Ziemba nuchter.

Flynth Flamingo’s Activia mag woensdagavond weer thuis aantreden. Opnieuw is sporthal Pica Mare de thuisbasis als Coolen Alterno op bezoekt. De aanvang is dan 20.00 uur.

Auteur: Jos Gröniger, PR-commissie Flynth Flamingo’s Activia / Stichting Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal (FAST). Archieffoto: Peter Gommans

 

Verwant

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Gennep

De tweede informatiebijeenkomst over De Houtkade in Gennep presenteert het aangescherpte plan, gebaseerd op feedback van de eerste bijeenkomst en online enquêtes. Op 16...

Sport

Flamingo's Dames 1 triomfeert als kampioen van Promotieklasse C met een indrukwekkende 4-0 overwinning op Hapse Havoc 2. Rachel Feron's afscheid na 13 jaar...

Gennep

In Gennep wordt inclusief onderwijs een realiteit met groen licht voor nieuwe lokalen bij het Kind Expertise Centrum Ganapja. Bezorgdheid over financiële haalbaarheid blijft,...