Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

FNV opent meldpunt zorg

De FNV in Noord-Limburg heeft zorgen over de versobering van de zorg in de regio en heeft daarom een meldpunt geopend waar mensen hun zorgen en ervaringen kwijt kunnen.

 

 

De bereikbaarheid van zorg in de buurt is volgens de FNV belangrijk voor de leefbaarheid van de regio. Door het verdwijnen van voorzieningen in dorpen en wijken kan er een neerwaartse spiraal ontstaan waarbij ook werkgelegenheid verdwijnt en samenwerking tussen zorgaanbieders afneemt.

 

 

Er verdwijnen voorzieningen zoals EHBO-posten, huisartsenposten en apotheken, en wordt de spoedzorg voor tandartsen verplaatst naar verder weg gelegen steden. Dit kan problemen opleveren voor mensen die minder mobiel zijn of geen eigen vervoer hebben. Een ander voorbeeld kan zijn de aanrijtijden van ambulances in de gemeente Gennep.

 

 

Inwoners van Venray, Horst aan de Maas, Bergen en Gennep kunnen hun zorgen melden via het meldpunt op de website van FNV Limburg Noord (klik!) of door een formulier in te leveren bij de plaatselijke bibliotheken en voedselbanken of bij de vakbondslocatie in Venray.

 

 

Reacties