Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

From moments to memories

De wanden van Museum Het Petershuis in Gennep zijn in september verfraaid met schilderijen geïnspireerd op het landschap en uitbundig bloeiende flora. Onder de titel From moments to memories toont de Vlaardingse kunstenares Carry van Delft haar abstracte kleurcomposities en haar stemmige landschappen die gevoelens oproepen van mysterie, melancholie en vrijheid.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

 

 

Carry van Delft

 

 

Carry van Delft (1949) wordt gedreven door haar liefde voor de natuur in al zijn grootsheid. Zij legt haar herinneringen aan landschappen en tuinen vast in acrylverf. Op meerdere doeken doen kleur en licht aan de Creuse (Limousin) in Frankrijk denken, waar zij haar tweede atelier heeft. Een gebied vol natuurschoon waar befaamde kunstenaars haar voorgingen om het bijzondere licht te vangen.

 

 

Haar schilderijen met bloemen, tuinen en velden kenmerken zich door een lyrisch expressionistische benadering van licht, kleur en ruimte. Typerend zijn de fraaie, zichtbare verftoetsen, aangebracht met paletmes en platte kwast.

 

 

De expositie is tot en met zondag 30 september te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Openingstijden: van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 tot 17:00 uur. De toegang is vrij.

 

 

Reacties