Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Fietsen

Gennep

Ga toch fietsen!

De regio kent tal van mooie fietsroutes. Voor echte natuurliefhebbers is een fietstocht door Gennep en omgeving een heerlijke ervaring. GennepNews helpt je graag op weg en heeft een aantal fietsactiviteiten voor je op een rij gezet…

 

De Niederrheinischer Radwandertag

 

Een uniek (gratis) fietsevenement door een grenze(n)loos groene regio, voor jong en oud. Tijdens de 26ste Niederrheinischer Radwandertag worden er in totaal 72 grensoverschrijdende fietsroutes aangeboden, vanaf 63 plekken aan de Rijn en de Maas. Ook de Markt in Gennep is een startlocatie en eindbestemming (Route 4, ca. 52,8 km).

 

De fietsroutes in Limburg door het Landelijk Fietsplatform

 

Limburg behield voor het tweede jaar op rij de 4 sterren score, dit jaar met een ruimer percentage voor beheer en onderhoud. Door onder andere een nauwe samenwerking tussen Routebureau Noord- en Midden-Limburg en Leisure Port, die routes gratis ter beschikking stelt aan fietsers via de website www.liefdevoorlimburg.nl.

 

La Meuse-à-Vélo

 

Samen met haar partners uit Nederland, België en Frankrijk heeft de Provincie Limburg onlangs de internationale fietsroute langs de Maas – La Meuse-à-Vélo officieel geopend. De totale fietsroute telt meer dan 1.000 km aan bewegwijzerde wegen, van de bron tot de monding.

 

De belevingsroute Go Agro Horst aan de Maas

 

Go Agro is een prachtige route van 30 kilometer die toeristen en recreanten, met de smartphone als reisleider, het Horster platteland en de passie van agrariërs laat beleven. Aan de hand van filmpjes en audioverhalen krijgt de fietser op verschillende plekje een kijkje in de keuken.

 

Heb je zelf ook een fietstip? Trek aan de bel en mail: redactie@Gennep.News!

 

Zie ook:
– GRENSOVERSCHRIJDENDE FIETSDAG
– LIMBURG PROLONGEERT 4* FIETSSTATUS
– FIETSEND DE BOER OP IN HORST AAN DE MAAS
– INTERNATIONALE MAASFIETSROUTE OFFICIEEL GEOPEND
– NIEUWE FIETSKNOOPPUNTENKAART NOORD- EN MIDDEN-LIMBURG

 

 

Verwant