Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Ganapja voor Regiegroep 400 jaar stadhuis Gennep

Tijdens de op dinsdag 16 januari gehouden afsluitingsavond van het jubileumjaar rond het 400 jaar oude stadhuis met vrijwilligers en het gemeentebestuur heeft de ‘Regiegroep 400 jaar stadhuis Gennep’ de gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja ontvangen. Burgemeester Peter de Koning reikte deze vorm van waardering uit voor de enorme inzet van de leden die er toe geleid heeft dat het jubileumjaar rond het stadhuis een waar feestjaar is geworden.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

Regiegroep 400 jaar stadhuis Gennep

 

 

De leden van de regiegroep Andries Knevel, Ernst Lamers, Marian Leideritz en Michiel Ponjee hebben met hun enorme inzet en uitgebreide programma Gennep het afgelopen jaar echt op de kaart gezet. Zo zijn er veel verschillende culturele en educatieve activiteiten georganiseerd rond het jubilerende stadhuis, waarbij met veel verschillende organisaties en verenigingen is samengewerkt. Alle activiteiten door het jaar heen van de opening van het jubileumjaar, de sacramentsprocessie, de Gildenontmoetingsdag, de historische markt, concerten, grensoverschrijdende activiteiten, lezingen, schoolactiviteiten, het Maniefest, de Kerstmarkt tot de Kaarsjesavond aan toe waren voor een breed publiek toegankelijk en zijn ook door een groot publiek bezocht. Tevens werd de viering van 500 jaar Reformatie, georganiseerd door stichting Johannes Engelen mooi verweven in de jubileumviering rond het 400 jaar oude stadhuis. Overigens tekent deze stichting elk jaar voor de organisatie van de Kaarsjesavond op De Markt.

 

 

 

 

Peter de Koning roemde de gedegen voorbereiding, organisatie en coördinatie van al deze evenementen door de regiegroep waardoor Gennep terug kan kijken op een succesvolle viering van ‘400 jaar Stadhuis’.

 

 

 

 

We zijn dan ook trots dat we de gemeentelijke onderscheiding aan dit viertal mogen overhandigen, en bedanken daarmee tevens de vele vrijwilligers die het afgelopen jaar hun bijdrage aan de feestelijkheden hebben geleverd.

 

 

Aldus de burgemeester.

 

 

 

 

De Ganapja

 

 

De gemeentelijke onderscheiding ‘De Ganapja’ kan worden toegekend voor langdurige inzet als voor een eenmalige intensieve inspanning. Bij de onderscheiding hoort een beeldje gemaakt door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen te zien zijn die elkaar ondersteunen. Tevens hoort er een oorkonde bij.

 

 

Ganapja

 

 

Reacties