Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Garantiesubsidie tweede druk holocaustboek
Garantiesubsidie tweede druk holocaustboek

Gennep

Garantiesubsidie tweede druk holocaustboek

Gemeente Gennep subsidieert met 3000 euro de tweede druk van het Holocaust-boek “En toen waren ze weg”, maar weigert zelf de voorgestelde 150 exemplaren aan te schaffen, vermoedelijk omdat ze die niet als relatiegeschenk kunnen slijten.

De gemeente Gennep heeft besloten Stichting Monarch een garantiesubsidie van 3000 euro te verlenen voor de tweede druk van het holocaustboek En toen waren ze weg, dat het verhaal vertelt van de Jodenvervolging in Gennep tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Geschreven door Harrie-Jan Metselaars, was de eerste druk in 2018 van 650 exemplaren binnen enkele weken uitverkocht. Na het overlijden van de auteur ontstond hernieuwde belangstelling, wat leidde tot het besluit tot een tweede druk.

 

Stichting Monarch, actief in monumenten, archeologie en cultuurhistorie in Gennep, had voorgesteld 150 boeken aan de gemeente te leveren van het toegekende bedrag. Het gemeentebestuur acht de boeken echter niet geschikt als relatiegeschenk.

 

Garantiesubsidie

 

Met 2000 tot 2500 euro in kas zal Stichting Monarch een groot deel van de productiekosten voor de tweede druk, geschat op 5500 euro, zelf dragen. Voor het resterende bedrag heeft de stichting aangeklopt bij de gemeente Gennep, die een garantiesubsidie verleent.

 

Dit betekent dat Monarch het geld moet terugbetalen als alle boeken verkocht worden, maar bij onverkochte exemplaren kan het resterende bedrag worden kwijtgescholden.

 

Hoewel de gemeente zelf geen boeken wil aanschaffen, onderstreept ze het belang van de tweede druk, met het oog op herdenkingsactiviteiten voor tachtig jaar bevrijding in 2025 en tachtig jaar evacuatie volgend jaar.

 

En toen waren ze weg

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...