Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Maaskemp Hans Franken
Maaskemp Hans Franken

Gennep

Gebiedsontwikkeling Maaskemp

Op 5 februari 2024 staat de gemeente Gennep in het teken van een cruciale bijeenkomst met de gemeenteraad, waarbij de gebiedsontwikkeling van Maaskemp centraal staat. Maar wat houdt deze ontwikkeling precies in en waarom is het van belang voor de inwoners van Gennep? Zie Gennep.News voor meer informatie.

Op 5 februari 2024 staat de gemeente Gennep in het teken van een bijeenkomst met de gemeenteraad, waarbij de gebiedsontwikkeling van Maaskemp centraal staat. Maar wat houdt deze ontwikkeling precies in en waarom is het van belang voor de inwoners van Gennep?

 

Maaskemp

 

Gebiedsontwikkeling is een ambitieus plan om een specifiek gebied te verbeteren. In het geval van Maaskemp spelen diverse aspecten een rol, waaronder hoogwaterveiligheid, natuurontwikkeling en recreatie.

 

De gemeente Gennep heeft de Maaskemp aangewezen als een gebied met veel potentieel voor verbetering en ontwikkeling.

 

Gebiedsontwikkeling draagt bij aan het creëren van een betere leefomgeving. Dit komt tot uiting in verhoogde veiligheid tegen hoogwater, behoud van natuur en het bieden van mogelijkheden voor recreatie.

 

De bijeenkomst heeft als doel het bespreken van het proces van de gebiedsontwikkeling van Maaskemp. Opvallend is dat tijdens deze bijeenkomst niet alleen de inhoud centraal staat, maar vooral de samenwerking met belangrijke partijen, waaronder mede-overheden.

 

Infram B.V.

 

Een presentatie van medewerkers van Infram B.V. zal de avond verrijken. Raadsleden worden aangemoedigd om vragen te stellen en belangstellenden zijn van harte welkom om deel te nemen.

 

De bijeenkomst begint om 20.00 uur in de raadzaal. Voor degenen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn, is er een digitale optie via de gemeentewebsite. Extra informatie is te vinden op gennep.nl/maaskemp.

 

raadsinformatiebijeenkomst Maaskemp 20 maart 2023 Gennep

Raadsinformatiebijeenkomst Maaskemp 20 maart 2023

 

Gebiedsontwikkeling

 

De gebiedsontwikkeling in Maaskemp biedt niet alleen kansen voor recreatief toerisme, maar ook voor diverse andere plannen die de gemeente Gennep voor ogen heeft. Denk hierbij aan het versterken van de verbinding tussen het historische centrum van Gennep en de Maas, het realiseren van Maasheggen en het verbeteren van de cultuurhistorische beleefbaarheid.

 

Belanghebbenden, waaronder Teunesen Zand en Grint B.V., hebben de gemeente verzocht een dialoog te starten over de ontwikkeling van Maaskemp. Deze dialoog resulteerde in een openbare raadsinformatiebijeenkomst in maart 2023, waar inzichten werden verzameld voor een zorgvuldig en gefaseerd proces. De gemeenteraad speelt een centrale rol in deze afwegingen en werkt nauw samen met initiatiefnemers.

 

Werkconferentie

 

In juli 2023 besprak de gemeenteraad tijdens een besloten bijeenkomst de toekomst van Maaskemp. De presentatie en het verslag van deze bijeenkomst zijn beschikbaar.

 

Foto: Hans Franken

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Regio

Het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten staat weer voor de deur, en het belooft een knotsgek spektakel te worden! Op 10 maart 2024 gaan de groenste...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...