Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Buurthuis Van Ons

Gennep

Gemeente: ‘Denk mee over duurzaamheid’

De gemeente Gennep vraagt je mee te denken over het nieuwe Duurzaamheidsplan.

 

Werken aan duurzaamheid kan de gemeente niet alleen. Daarom willen wij met onze inwoners in gesprek om samen invulling te geven aan ons nieuwe duurzaamheidsplan.

 

Op 25 januari 2017 was een eerste bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst is de dialoog geopend met  inwoners over het thema Duurzaamheid. Er is gezamenlijk bekeken welke onderwerpen de inwoners van Gennep belangrijk vinden.

 

Breed begrip

 

Duurzaamheid is de toekomst. Het is een breed begrip en maakt steeds meer deel uit van ons dagelijks leven. Denk aan: groene stroom, zonnepanelen, elektrische auto’s, het opvangen van regenwater, afvalvermindering en -recycling, biodiversiteit in de tuin of groene daken. Wij zijn benieuwd naar wat duurzaamheid voor u betekent.


Bijeenkomst 29 maart

 

Op 29 maart organiseren we een tweede bijeenkomst rond duurzaamheid. Tijdens deze bijeenkomst bekijken we wat we allemaal de eerste bijeenkomst hebben opgehaald, laten we ons inspireren door bestaande initiatieven en maken we de vertaling naar de gemeente Gennep. Wat is hier mogelijk en wie moet dat gaan doen? Graag nodigen wij u uit, ongeacht uw kennis of ervaring op het gebied van duurzaamheid om met ons mee te denken en te praten over duurzaamheid in de gemeente Gennep.

 

De bijeenkomst is op 29 maart in ‘Buurthuis Van Ons’ aan het Norbertplein 3 in Gennep. De avond begint om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) en eindigt rond 22.00 uur. Aanmelden is gewenst, dat kan via e-mail k.vanthiel@gennep.nl.  Op deze pagina vindt u informatie over het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Gennep, (het indienen van) duurzame initiatieven en bijeenkomsten over dit onderwerp.

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, 1Gennep 15 maart 2017.

 

 

 

 

 

Verwant

Gennep

Ylia Pattiasina's inspirerende reis van kwaliteitsmanager naar eigenaar van Interieurstudio Ylia getuigt van vastberadenheid en passie voor duurzaam interieurontwerp, waarbij ze de filosofie van...

Carnaval

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...