Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

Gennep in balans tussen levendig en leefbaar

Momenteel zijn er even geen evenementen, maar er komen natuurlijk betere tijden! Wil je een braderie, festival, circus, straatfeest of andere happening organiseren? Dan heb je een evenementenvergunning nodig.

 

 

Evenementen zijn belangrijk voor een levendige gemeente als Gennep, maar nog belangrijker is de balans tussen levendig en leefbaar. Daarom heeft de gemeente een nieuw beleidsdocument gemaakt met uitgangspunten voor de komende jaren. Klachten én boetes moeten op deze manier voorkomen kunnen worden. Hoe dan?

 

 

Summmertime te luid

 

 

Nou, bijvoorbeeld door de evenementen beter te spreiden. Maximaal twee keer per jaar staat de gemeente een evenement toe met een geluidsnorm van 100 dB(A), maar niet op dezelfde locatie. Dat zou dus bijvoorbeeld kunnen betekenen dat D’n Aftrap dit jaar op een andere locatie georganiseerd moet worden. Maar waar dan?

 

 

Waar is dat feestje?

 

 

In Gennep zijn natuurlijk verschillende binnenlocaties te vinden, toch zijn er naast de plekken rondom het oude stadhuis ook nog genoeg andere terreinen te verzinnen waar een feestje gebouwd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het Europaplein, Martinushof, Jan Lindersplein, Norbertplein en De Groes. Milsbeek heeft het Schuttersplein, Ottersum het Jozefplein en het Raadhuisplein (en Roepaen), in Heijen kun je terecht bij de Nieuwwijkstraat (HeiSa) en het veldje bij D’n Toomp en Ven-Zelderheide heeft de Kleefseweg.

 

 

Reacties