Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gemeente verkoopt grond Gennepermolen

Gemeente Gennep heeft de grond rond de Gennepermolen verkocht aan gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (onderdeel van VolkerWessels). Beide partijen tekenden op 22 juli 2021 de koopovereenkomst van de grond aan de Genneperhuisweg.

 

 

Met deze verkoop van circa vierduizend vierkante meter grond wordt nieuwbouw bij de Gennepermolen mogelijk. Wethouder Rob Peperzak is blij dat de plannen voor de bouw van 27 woningen uitgewerkt kunnen worden. De procedure voor wijziging van het bestemmingsplan kan volgens hem van start.

 

 

Er is veel belangstelling voor de koopwoningen. Het betekent doorstroom in de krappe woningmarkt.

 

 

De bestemmingsplanprocedure duurt ongeveer een jaar en zal medio 2022 zijn afgerond. Nadat het bestemmingsplan onherroepelijk is, start de verkoop van de woningen. Naar verwachting kan de bouw begin 2023 van start.

 

 

Kazerne

 

 

De oude brandweerkazerne maakt hier geen onderdeel van uit. Nadat de oude kazerne onlangs de status van gemeentelijk monument kreeg, is sloop en herbouw van het pand van de baan. Om de bouw van 13 stadswoningen en 14 appartementen naast de kazerne doorgang te laten vinden, is de herontwikkeling van de oude kazerne uit het nieuwbouwplan gehaald.

 

 

Gennepermolen gered van de sloop

 

 

Op de plek waar de nieuwbouw gepland is stond ooit een houtfabriek, de Gennepermolen. Die brandde in 1929 af. Het kantoorgebouw van de fabriek, waar later de brandweer huisvestte, staat er nog. Stichting Monarch en het Cuypersgenootschap pleitten in het voorjaar van 2021 voor behoud van de brandweerkazerne, waarna het de status kreeg van gemeentelijk monument. Dat betekent dat de eerder voorgestelde sloop en herbouw, om er woningen en een commerciële functie in te huisvesten, van de baan is.

 

 

Reacties

Deel Bericht