Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gemeente waarschuwt voor onofficiële Facebookpagina

Als je de gemeente Gennep op Facebook wilt taggen, let er dan op dat je het officiële account van de gemeente gebruikt: “Gemeente Gennep” (klik!). Er is een andere pagina met dezelfde naam, die niet door de gemeente wordt beheerd.

 

 

Hoewel de pagina maar weinig volgers heeft, kan het toch leiden tot verwarring. De onofficiële pagina (klik!) is al in 2011 aangemaakt en gebruikt het wapen van de gemeente als profielfoto, maar de ondertitel laat duidelijk zien dat het niet om het officiële account gaat.

 

 

In 2006 werd Facebook geheel openbaar en is sinds mei 2008 ook in het Nederlands te raadplegen. Soms worden nepaccounts aangemaakt voor positieve of negatieve profilering of het verspreiden van desinformatie maar deze onofficiële pagina deelt zelf geen informatie en lijkt niet of nauwelijks beheert te worden. Waarschijnlijk is de pagina destijds alleen aangemaakt om getagged te kunnen worden, want de gemeente Gennep mag zelf pas in oktober haar eerste lustrum op Facebook vieren.

 

 

Dus, laat je niet in de war brengen door het onofficiële account en zorg dat je het juiste account gebruikt voor de juiste communicatie met de gemeente Gennep. Als je GennepNews (klik!) ook op de hoogte wilt houden of brengen, vergeet ons dan niet ook te taggen!

 

 

 

 

Reacties