Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Raad bijgepraat over burgemeester

Op 16 september is de Gennepse gemeenteraad door de vertrouwenscommissie bijgepraat over het vertrek van burgemeester Peter de Koning. De vergadering vond plaats achter gesloten deuren en werd voorgezeten door Jacques van Bergen, die eerder door de raad was benoemd als plaatsvervangend voorzitter.

 

 

De raadsleden hebben meer duidelijkheid gekregen over de achtergronden van het vertrek van de burgemeester. Omdat er geheimhouding rust op dit soort bijeenkomsten, kan geen van de aanwezigen inhoudelijke mededelingen doen over wat is gezegd. De gemeentewet staat geen verdere mededelingen over de inhoud van de vergadering toe. Jacques van Bergen laat weten dat hij namens de raad kan berichten dat de aanwezigen zijn bijgepraat:

 

 

Na de toelichting was duidelijk begrip merkbaar bij de aanwezige raadsleden voor de onvermijdelijkheid van het vertrek van de burgemeester.

 

 

Hij vertrouwt erop dat er nu een streep gezet kan worden achter het verleden en dat de blik op de toekomst kan worden gericht. De verwachting is dat er nu eerst een waarnemend burgemeester wordt benoemd. Dat stelt de
raad in de gelegenheid op zorgvuldige wijze op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester voor gemeente Gennep.

 

 

Reacties