Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gennep derde bij Kunststad van het jaar 2018

De titel Kunststad van het jaar 2018 is net aan Gennepse neuzen voorbij gegaan. De Niersstad haalde wel de top 3 die deze week tijdens de Nationale Kunstdagen/Kunstweek in de schijnwerpers wordt gezet.

 

 

Kunststad van het jaar 2018

 

 

Een negenkoppige jury van de stichting Kunstweek heeft Blaricum gekozen tot winnaar van de titel ‘Kunststad van het jaar 2018’. Daarmee laat Blaricum Barneveld (2e plaats) en Leiden en Gennep (ex aequo op de 3e plaats) achter zich. In totaal waren tien plaatsen genomineerd.

 

 

 

 

De genomineerden waren behalve de winnaars ook Eindhoven, Maastricht, Noordwijk, Den Bosch, Sint-Anthonis en Weesp. De tien kandidaten moesten in de tweede ronden vragen beantwoorden waaruit blijkt hoe ze het kunstbeleid concretiseren en uitdragen.

 

 

Dan ging het bijvoorbeeld over vragen als hoe kunst en cultuur onder de aandacht van inwoners wordt gebracht, of het kunstenaarschap wordt gestimuleerd en of kunstwerken in kaart zijn gebracht en getoond worden op de website van de gemeente.

 

 

De verkiezing Kunststad van het jaar wordt georganiseerd door de stichting Kunstweek om de waarde te onderstrepen die beeldende kunst in een samenleving kan spelen. De organisatie wil zo waardering uitspreken voor gemeenten die ‘die waarde niet alleen onderkennen maar ook tot uitdrukking brengen’.

 

 

Zie ook:
Is Gennep straks ook kunststad?

 

 

Foto: Jan Tomasila

 

 

Reacties