Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Gennep in de ban van tien weken SumMmertime

Na een uiterst succesvol verlopen jubileumjaar heeft de SumMmertime-organisatie begin dit jaar de draad weer opgepakt om voor de tien SumMmertime-weekenden op rij een interessant en een voor ieder wat wils programma in elkaar te sleutelen. En dat is weer gelukt als we de reacties van het bestuur mogen geloven.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

Er is zoals vanouds heel veel muziek, maar ook kunst, een Nicaraguadag en een PruuvemMment. De SumMmertimeweekenden worden zaterdag 25 augustus op een feestelijke manier afgesloten met een speciale bierenfestival.

 

 

Dat zegt voormalig voorzitter Ernst Lamers. De Markt voor het historische stadhuis en het Jan Lindersplein zijn tijdens SumMmertime-zaterdagen de locaties waar de festiviteiten zich concentreren. Te beginnen op zaterdag 23 juni met een grandioze opening en een optreden van showband ‘Mixure’. De week daarop is er ruime aandacht voor een keur van artiesten, muziek en kunstenaars tijdens een uitdagend Kunstfestival in samenwerking met de Kunststroom.

 

 

Alle activiteiten vinden plaats op de Markt, het Jan Lindersplein en in de Zandstraat. ’s Avonds houden de Gennepse Ondernemers tot 22.00 uur Late Night Shopping. Dat gaat gepaard met muziek in de Zandstraat, op de Markt en het Jan Lindersplein.

 

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1745828892172941&id=885383441550828

 

 

Zaterdag 7 juli worden de banden aangehaald met San Pedro de Lovago, een Nicaraguaans stadje waarmee Gennep al 25 jaar een stedenband heeft. In samenwerking met Stichting GESP wordt het Nicaraguafestival gehouden met swingende latin muziek, Latijns-Amerikaanse hapjes, workshops, een kinderplein en een kennismaking met Radio El Mundo. In de avonduren speelt ‘Friction and the Roots Drivers’ op de Markt.

 

 

Een week later op 14 juli worden de smaakpapillen op de proef gesteld tijdens een verrassend PruuvemMment op het Jan Lindersplein. Gelijktijdig is er muziek van ‘Captain Gumbo’ op de Markt.

 

 
Country- en Western dat is wat zaterdag 21 juli de klok slaat als de band ‘Cochon Blue’ en de line dansers van ‘Brisk Boot’ de Markt betreden. In de avonduren is er een optreden van ‘Dogs Allowed’.

 

 

Zaterdag 28 juli maakt Gennep ruim baan voor de oosterburen met een optreden van ‘Nur Deutsche Welle’ en ‘Monika Voss’. Samen met stichting Gennep-Niers-Goch worden de Duitse gasten van harte in Gennep verwelkomd. In de Dragonder kan men in de avonduren genieten van ‘Het Gebroken Hartje’.

 

 

Op veler verzoek is op 4 augustus ‘Blues in Nierstown’ terug op de Markt in Gennep. Spectaculair gitaarwerk van ‘Jan Schwarte’ en een optreden van topband ‘Let’s go Bananas’ zorgen voor een geweldige muziekmiddag. ’s Avonds is het genieten met rock/popband ‘Face to Face’.

 

 

Nieuw is op zaterdag 11 augustus de Polderdag, een typisch Nederlands fenomeen. De band ‘Op zoek naar Johan’, ‘Stennis’ en in de avonduren het Groesbeekse duo ‘The Moonlights’ zullen het publiek verrassen op eigentijdse nummers variërend van polderpolka, oer-Hollandse smartlappen, luisterliedjes en Top-40 hits.

 

 

Zaterdag 18 augustus is het podium tijdens de Ierse middag gereserveerd voor Keltische muziek van de band ‘Reel to Reel’ en Ierse, Engelse en Americana folk van ‘Tinkers, Drinkers, Dreamers’. De band ‘Two Stools’ is ’s avonds bij De Dragonder te beluisteren.

 

 

De elfde editie van SumMmertime wordt zaterdag 25 augustus op gepaste wijze afgesloten met een speciale bierenfestival. Optredens zijn dan tot in de late avonduren op de Markt en het Jan Lindersplein.

 

 

Summmertime

 

Foto: Het bestuur van SumMmertime (vlnr): Mat Knapen, Ernst Lamers, Theo Roosenboom, penningmeester Michiel Ponjee en Henk Schepers. Boven: Secretaris Ella Lucassen, voorzitter Arnold Jansen en Marian Leideritz.

 

 

Verwant

Culthis

In de laatste aflevering van het seizoen 2022/2023 van de CultHis Podcast, die deze maand wordt uitgebracht, neemt de redactie van CultHis haar luisteraars...

Gennep

Een vrolijk weekend staat voor de deur! Hemelvaartsdag is bijna aangebroken en de zonnestralen glimlachen vriendelijk naar de gemeente Gennep. Dit lange weekend is...

Gennep

Het is bijna zomer in Gennep en dat betekent dat het SumMmertime-programma van start gaat! Ondanks dat de lente nog fris aanvoelt, heeft de...

Culthis

Met de komst van de lente is er weer een nieuwe aflevering van de podcast Culthis beschikbaar. Luisteraars kunnen in deze aflevering onder anderen...