Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

KennisKeuken

Gennep

Gennep krijgt Taalcafé

Op woensdag 20 september start Biblioplus met een Taalcafé in Gennep. De Nederlandse taal leren spreken door te doen, dat is het idee achter het Taalcafé.

 

 

Vind je het, als nieuwkomer, soms nog moeilijk om een gesprek te voeren? Lijkt het je fijn om samen met anderen te oefenen?

 

 

In het Taalcafé oefen je samen de Nederlandse taal en leer je nieuwe mensen kennen, op een leuke manier en op een gezellige plek zonder de druk van een lesprogramma.

 

 

In kleine groepjes wordt er gepraat over allerlei onderwerpen, zoals een bezoek aan de supermarkt, het ziekenhuis, het oudergesprek op school of op verjaardagsbezoek bij de buurman. Over van alles kan gepraat worden. Ter afwisseling zijn er ook (taal)spelletjes.

 

 

Taalcafé

 

 

Het Taalcafé in Gennep is één keer in de maand op woensdag en wel op 20 september, 18 oktober, 15 november en 13 december van 19.00 tot 21.00 uur. Iedereen is welkom in de bibliotheek aan het Ellen Hoffmannplein; deelname is gratis.

 

 

Het Taalcafé wordt bemand door vrijwilligers, die zorgen voor de ontvangst en de koffie of thee. Wil je als vrijwilliger het Taalcafé ondersteunen? Neem dan even contact op met BiblioPlus (info@biblioplus.nl of 0485-58 35 00).

 

 

Verwant

Gennep

BiblioPlus organiseerde vanmorgen een voorleeswedstrijd voor de gemeenten Gennep en Mook & Middelaar. Verschillende leerlingen toonden hun voorleestalenten tijdens het evenement, dat plaatsvond in...

Regio

In de bibliotheek van Boxmeer kwamen op zaterdagmiddag 28 januari meer dan twintig belangstellenden samen voor de workshop Dichten met de kwarTAALdichters. Meer informatie...

Gennep

De Bibliotheek in Gennep nodigt alle kinderen van 3 tot 6 jaar uit voor een Voorleesfeest tijdens de Nationale Voorleesdagen op zaterdag 28 januari...

Gennep

De zesde editie van Taal aan de Maas belooft een sfeervol feest te worden. Op 18 maart 2023 zullen verschillende schrijvers, dichters en muzikanten...