Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Liberation

Gennep

Gennep krijgt Veteranendag

Op zondag 17 februari 2019 vindt in Gennep voor het eerst een Veteranendag plaats. Een aantal veteranen heeft na overleg met de burgemeester het initiatief genomen de dag te organiseren. Maurice van den Hoogen, Anne van den Hoogen, Jan Willem Toonen, Piet Kuijpers, Rob Stolk, Jack van Unen en Gérard Cloïn hopen hier een jaarlijkse traditie van te kunnen maken.

Op zondag 17 februari 2019 vindt in Gennep voor het eerst een Veteranendag plaats. Een aantal veteranen heeft na overleg met burgemeester Peter de Koning het initiatief genomen de dag te organiseren. Maurice van den Hoogen, Anne van den Hoogen, Jan Willem Toonen, Piet Kuijpers, Rob Stolk, Jack van Unen en Gérard Cloïn hopen hier een jaarlijkse traditie van te kunnen maken.

 

 

Operatie Veritable

 

 

De bijeenkomst heeft als doel om elkaar (weer) te leren kennen. Gekozen is voor 17 februari, omdat deze dag voor Gennep een historische betekenis vanuit de Tweede Wereldoorlog heeft. Op 8 februari 1945 startte operatie Veritable, de inleiding om de Tweede Wereldoorlog in Europa te beëindigen.

 

 

Gennep was een belangrijke plaats in deze operatie. Op 12 februari 1945 werd Gennep bevrijd. Traditiegetrouw wordt deze bevrijding op de zondag erna herdacht. Deze herdenking is onderdeel van het programma. Een partner of begeleider is ook welkom om deel te nemen.

 

 

Veteranendag

 

 

De Veteranendag start om 09.00 uur met een ontvangst in het gemeentekantoor en een welkomstwoordje van de burgemeester. Vervolgens gaat het gezelschap naar de Highlander Bridge voor de herdenkingsplechtigheid. Terug in het gemeentekantoor is er koffie en thee met wat lekkers en spreekt generaal majoor b.d. Leen Noordzij de aanwezigen toe.

 

 

Daarna is er een lunch voor de gasten. Het samenzijn wordt om 14.00 uur afgesloten met een evaluatie, waarbij de wens voor een jaarlijks terugkerend evenement geïnventariseerd wordt. Veteranen die zich willen aansluiten worden geregistreerd, zodat zij informatie ontvangen over toekomstige activiteiten. Registratie is uiteraard niet verplicht.

 

 

Heb je geen uitnodiging ontvangen maar wil je wel deelnemen? Neem dan contact op met Marijon van der Mooren via 0485-494141 of m.vandermooren@gennep.nl. Aanmelden kan tot 4 februari 2019. Indien nodig wordt vervoer geregeld.

 

 

Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 30 januari 2019

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Twaalf inwoners van de gemeente Gennep hebben op 26 april 2024 een koninklijke onderscheiding ontvangen tijdens de lintjesregen. Burgemeester Hans Teunissen heeft persoonlijk bij...

Gennep

Nol van Est, een icoon van D66 in Gennep, is op bijna 80-jarige leeftijd overleden. Als grondlegger van de partij in de regio, diende...

Gennep

Op 25 maart werd op het Vrijheidsplein in Gennep het Veteranen Anjerperk onthuld, inclusief een cortenstalen veteranenlogo gemaakt door Bovema en leerlingen van het...

Regio

In het kader van de herdenking van 80 jaar vrijheid zullen er in 2024 en 2025 diverse activiteiten plaatsvinden in de Euregio Rijn-Waal. Voor...