Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep
Gemeente Gennep

Gennep

Gennep leeft mee met Marokko

Gennep toont diepgaand medeleven met Marokko na de recente aardbeving. Burgemeester en wethouder bevestigen dat er geen directe familieleden van inwoners zijn getroffen en benadrukken de sterke gemeenschapsbetrokkenheid bij hulpinspanningen voor de slachtoffers.

Op vrijdagavond heeft een verwoestende aardbeving Marokko getroffen, met verlies van levens en enorme schade tot gevolg. De gebeurtenis heeft wereldwijd diepe indruk gemaakt, en Gennep is daarop geen uitzondering.

 

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar degenen die getroffen zijn door deze tragische gebeurtenis.

 

Burgemeester Hans Teunissen en wethouder Frank Pubben toonden hun medeleven en solidariteit door op zaterdagavond 9 september een ontmoeting te hebben met vertegenwoordigers van de Gennepse Marokkaanse gemeenschap.

 

Tijdens dit ontmoetingsmoment werd vastgesteld dat, gelukkig, geen directe familieleden van inwoners van Gennep door deze ramp zijn getroffen. Dit nieuws biedt enige opluchting, maar het neemt niet weg dat de impact van de aardbeving op de mensen in Marokko enorm is.

 

Wat opvalt is de hartverwarmende betrokkenheid van de gemeenschap van Gennep in deze moeilijke tijden. Verschillende individuen en organisaties uit onze stad hebben de handen ineengeslagen om hulp en steun te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving. Deze acties tonen de ware geest van saamhorigheid en medeleven die in Gennep heerst.

 

De gemeenschap heeft contact gelegd met diverse organisaties en hulpverleners om ervoor te zorgen dat de hulp op de meest effectieve manier kan worden geboden. Dit kan variëren van financiële donaties tot het verstrekken van essentiële goederen en humanitaire hulp aan degenen die het het hardst nodig hebben.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het onderzoek van Lexnova en MKB-Nederland toont aan dat Gennep voldoende scoort op MKB-vriendelijkheid, maar er is ruimte voor verbetering. De gemeente heeft een...

Gennep

Een historisch pand in de Brugstraat, waar ooit textielzaak Supertex zat, is getransformeerd tot een modern appartementencomplex. Schepers Inc. heeft de ontwikkeling en verhuur...

Sport

Kaate Mulders en Sam van Keulen schitteren op het EK U18 in Slowakije. Kaate presteert uitstekend op zowel de 1500 als de 3000 meter....

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...