Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gennep schrijft geschiedenis

Kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans en de gemeente Gennep gaan terug in de tijd en lanceren de komende jaren een reeks kinderboeken over de geschiedenis van Gennep.

 

 

Op woensdag 27 november wordt het eerste boek gepresenteerd, dat gaat over Norbert, het fictieve neefje van Norbertus van Gennep. De boekpresentatie – met quiz over Gennep – vindt plaats in de Kenniskeuken van de bibliotheek in Gennep en duurt van 14.30 tot 15.30 uur. Aansluitend geeft Karline Linsen, de illustratrice van het boek, een schilderworkshop voor kinderen van 9 t/m 14 jaar.

 

 

In Gennep ligt de geschiedenis voor het oprapen volgens de kinderboekenschrijver. Norbertus van Gennep schopte het tot aartsbisschop en werd heilig verklaard. Hij heeft volgelingen over de wereld, maar bij de meeste kinderen is hij waarschijnlijk onbekend. Gerard Sonnemans:

 

 

Daar gaan we met dit boek hopelijk verandering in brengen.

 

 

Wie is Norbertus van Gennep?

 

 

Iedereen is welkom bij de boekpresentatie en de schilderworkshop. Met verhalen over ridders en monniken neemt Gerard Sonnemans je mee terug in de tijd en wethouder Rob Peperzak zal het eerste boek uitreiken. Voor de gratis schilderworkshop, die daarna plaatsvindt, is slechts een beperkt aantal plaatsen. Hiervoor is aanmelden verplicht via de website van BiblioPlus.

 

 

Reacties