Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gennep twee eeuwen met de muziek mee

Twee eeuwen harmonie Unitas et Fidelitas in Gennep. Afgelopen zaterdag werd onder de klanken van deze ‘eeuwen oude’ harmonie de expositie over de geschiedenis van dit Genneps muziekgezelschap in Museum Het Petershuis geopend.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

Voorzitter Mat Rutten vertelde tijdens de opening al iets over de achtergrond van deze Gennepse harmonie want in al die jaren is er wel iets gebeurd. Het fijne is te vinden in het museum waar iedereen tot en met 28 januari 2018 de tentoonstelling over twee eeuwen harmonie Unitas et Fidelitas kan bezoeken.

 

 

De officiële openingshandeling was weggelegd voor de jonggedienden Pepijn, Tren en Stijn. Na een ferme noot uit de schuiftrompet en het wat vertraagd ontsteken van twee confettikanons kon de voorzitter het drapeau van de harmonie naar binnen dragen waarna de genodigden onder het genot van een gebakje een eerste blik op de tentoonstelling konden werpen.

 

 

Tot en met 28 januari kan men hier van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 16.30 uur de vele foto’s, instrumenten, filmpjes en nog veel meer over de Gennepse harmonie bekijken. Voor de kinderen ligt een mooie kleurplaat klaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties