Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Gennep uitgeroepen tot internationale Reformatiestad

Gennep is een van de Reformatiesteden in Nederland. De protestantse gemeente (1571) is de oudste van ons land. Voor de viering van 500 jaar Reformatie organiseren de burgerlijke gemeente Gennep, de lokale parochie en de Evangelische Kirche Goch diverse activiteiten.

 

 

Zo wordt er op 24 september een oecumenische kerkdienst gehouden, zoals het al gebeurde in 1545. Ds. Rob Fechner (Protestantse gemeente Gennep e.o.), pastoor Guido Kessels (Parochie Sint Martinus Gennep) en Ds. Theo Pattinasarany (Molukse Evangelische Kerk) zullen hierbij voorgaan. Na de dienst is er mogelijkheid tot ontmoeting.

 

 

Programma 24 september
10.00 uur Het “Estafettestokje” uit ‘s-Hertogenbosch wordt overgedragen aan Gennep
11.30 uur Koffie in de Raadzaal van het oude stadhuis
12.00 uur Stadswandeling en film “Historische Banden”
13.00 uur Lunch
14.00 uur Concert door het Genneps Vocaal Ensemble

 

 

Er vinden ook lezingen plaats. Op 25 oktober spreekt dhr. P. Peeters bijvoorbeeld over ‘Renaissancemuziek is niet alleen sacraal’, op 8 november spreekt dr. P. van Peteghem over het onderwerp ‘Martin Luther en de Reformatie’ en op 1 december mevr. M. Hoogkamp-Korstanje over ‘Freistatt für Andersdenkenden’.

 

 

De viering van het Reformatiejaar wordt afgesloten met een Kaarsjesavond op 21 december 2017, waarbij kerstliederen onder begeleiding van koren en een orkest gezongen zullen worden.

 

 

Reformatiestad

 

 

Uitgebreide informatie kan men terrecht op www.protestantsgennep.nl

 

 

(Bron: www.refo500.com)

 

 

Verwant

Carnaval

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...