Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Genneper Tortelduiven Quadrupel geflest en binnen

De Genneper Tortelduiven Quadrupel is geflest en binnen. In het kader van de herintroductie, alweer ruim 5 jaar geleden, van Genneper Tortelduiven bier kan nu ook met gepaste trotst een Quadrupel bijgeschreven worden.

 

 

Tortelduiven Quadrupel

 

 

Quadrupel is van origine een trappist maar wordt sinds 2010 ook daarbuiten gemaakt.

 

 

De Tortelduiven Quadrupel heeft prachtig mooi donker koper kleurige kleur en is bier van hoge gisting, op de fles na gerijpt. Het bevat een percentage van ca. 10,5 % met een mooi karamel kleurige schuimkraag. Het depot mag gerust meegedronken worden. Bij dit bier is nog meer mout gebruikt als bij de dubbel en de trippel en kent een zeer volle moutsmaken en een hopbitterheid.

 

 

Vertelt Hay van Arensbergen van Biersociëteit “de Toertel”. Collega John van de Kamp vult aan:

 

 

Door een speciale toevoeging van een wijngist komt er een geweldige smaak aan dit unieke winterbier. Al met al heeft de quadrupel een complexe weergaloze smaak met tonen van karamel, donker fruit, kruiden, chocolade en bruine suiker. Een aroma van koffie en drop. De afdronk is lang bitterzoet. In een menu en diner zeer passend bij bief, wild, oude kaas, blauwkaas of zelfs tarte tatin.

 

 

Tortelduiven Quadrupel is ontwikkeld op de brouwerij en proeverij en het lab te Brunssum, samen met John, Natasja en Hay. Afgevuld op de biosbrouwerij te België.

 

 

Speciaal aanbevelend voor de komende dagen, die mag je echt niet missen en let op! Slechts beperkt verkrijgbaar op fles 0,75cl. De Tortel Quadrupel! Op naar de 50.000 flessen Genneper tortelduivenbier.

 

 

Reacties