Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Gennepermolen gered van de sloop

Een verrassing voor wethouder Rob Peperzak en de projectontwikkelaar: De voormalige brandweerkazerne bij de Gennepermolen moet alsnog blijven staan. In Oh, zit dat zo! geeft de wethouder een toelichting. De video is nu te zien op Gennep.News.

Een verrassing voor wethouder Rob Peperzak en de projectontwikkelaar: De voormalige brandweerkazerne bij de Gennepermolen moet alsnog blijven staan. De ooit succesvolle houtfabriek, waar veel om te doen was de laatste tijd, moet worden opgeknapt.

 

 

Gemeentelijk monument

 

 

Van Stichting Monarch, en later ook het Cuypersgenootschap, kwam het verzoek om het eertijdse kantoorgebouw van de Fabriek van Houtbewerking te bestempelen als gemeentelijk monument, en dat gaat ook gebeuren. Van het laatste restje van Genneps industriële erfgoed is alleen het directiegebouw met jugendstilelementen over. Welke functie het pand gaat krijgen is nog niet bekend.

 

 

Petitie

 

 

Bijna 600 mensen hebben eerder al de petitie getekend tegen de sloop van het karakteristieke gebouw bij de Gennepermolen en de geplande hoogbouw op het terrein. De handtekeningen zijn door Gennepenaar Hay van Arensbergen overhandigd aan wethouder Rob Peperzak (klik!).

 

 

600 handtekeningen tegen plannen Gennepermolen

 

 

Gebied De Gennepermolen

 

 

De ontwikkeling van het gebied De Gennepermolen gaat niet van een leien dakje. Diverse plannen, zoals een Keramiek Experience of bijvoorbeeld hotels, werden eerder al geschrapt. Over de plannen van de MeijerBergman Erfgoed Groep zijn de meningen ook verdeeld.

 

 

Hoewel er veel mensen graag op het mooie plekje aan de Niers zouden willen wonen, is er ook veel weerstand tegen de bebouwing van de Niersoever. Hoogbouw past niet bij Gennep, zegt onder andere Hart voor Gennep.

 

 

Verwant

Column

Een kritische column op Gennep.News uit frustratie over het gemeentelijk bestuur en financieel beheer, waarin teleurstelling wordt geuit over verspilde middelen en gebrek aan...

Milsbeek

In Milsbeek krijgt 't Trefpunt een nieuwe impuls door de overdracht aan de gemeente Gennep, met de vorming van een stichtingsbestuur. Eerder opgelaaide discussie...

Gemeente Gennep

Gennep voegt vijf nieuwe monumenten toe aan de lijst, waaronder het voormalige postkantoor en de Sint Dionysius Kerk. Het Cuypersgenootschap dwingt deze beslissing af,...

Gennep

Al jarenlang heeft de Gennepermolen een bijzondere plek in de geschiedenis van Gennep, en het proces om de oude brandweerkazerne aan de Genneperhuisweg nieuw...