Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

brandweerkazerne Genneperhuisweg Genneperhuis
brandweerkazerne Genneperhuisweg Genneperhuis

Gennep

Gennepermolen: Nieuw leven, nieuwe kritiek

Al jarenlang heeft de Gennepermolen een bijzondere plek in de geschiedenis van Gennep, en het proces om de oude brandweerkazerne aan de Genneperhuisweg nieuw leven in te blazen, is geen uitzondering. Meer informatie op Gennep.News.

Al jarenlang heeft de Gennepermolen een bijzondere plek in de geschiedenis van Gennep, en het proces om de oude brandweerkazerne aan de Genneperhuisweg nieuw leven in te blazen, is geen uitzondering.

 

Dit waardevolle pand, dat in 2021 tot gemeentelijk monument werd benoemd, staat al geruime tijd leeg, en de gemeente Gennep heeft actief gezocht naar een passende bestemming.

 

SDK Vastgoed

 

De gemeente heeft samengewerkt met SDK Vastgoed voor de ontwikkeling van het naastgelegen braakliggende terrein, bekend als woningbouwlocatie Gennepermolen (Houtkade). Het nieuwe voorlopige ontwerp van dit ambitieuze woningbouwproject zal begin 2024 gereed zijn.

 

In de zomer van 2023 heeft de gemeente belangstellenden uitgenodigd om hun ideeën te delen over de toekomstige bestemming van de oude brandweerkazerne. Twee nieuwe partijen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn. Wethouder Janine van Hulsteijn benadrukt het belang van een weloverwogen besluitvormingstraject. Het college van B en W heeft niet over één nacht ijs willen gaan en heeft strikte beoordelingscriteria opgesteld.

 

“Een zorgvuldig samengestelde beoordelingscommissie, met daarin niet alleen ambtenaren en een stedenbouwkundig adviseur, maar ook twee inwoners met diepgewortelde banden met Gennep, staat paraat om de ingediende plannen kritisch te evalueren.”

 

Advies

 

De spanning zal in januari 2024 haar hoogtepunt bereiken wanneer de twee partijen hun gedetailleerde plannen voor de oude brandweerkazerne presenteren. De beoordelingscommissie zal vervolgens haar onafhankelijk advies uitbrengen, waarmee een belangrijke stap wordt gezet richting de langverwachte transformatie van het historische monument.

 

Maar dat is niet het enige nieuws dat de Gennepermolen in beweging zet. Naast de brandweerkazerne, op het naastgelegen braakliggende terrein, wordt een woningbouwplan ontwikkeld in samenwerking met SDK Vastgoed. Het nieuwe voorlopige ontwerp van dit ambitieuze project zal begin 2024 gereed zijn.

 

De gemeente en SDK Vastgoed zullen de plannen gezamenlijk presenteren tijdens een inloopavond, waarbij de gemeenschap de kans krijgt om hun stem te laten horen. Voor de laatste updates en meer informatie over dit project, houdt je gennep.nl/gennepermolen in de gaten.

 

Woningbouwplan Gennepermolen tijdelijk stopgezet

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...