Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gennepse acties voor Oekraïne

Maandag was de landelijke actiedag op radio en tv om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. In het hele land werden er acties opgezet om Oekraïners zoveel mogelijk bij te staan in oorlogstijd. In dit artikel vind je een selectie van de acties die in de gemeente Gennep werden georganiseerd.

 

 

Snoepkado, Gennep

 

 

Snoepkado in Gennep heeft bijvoorbeeld 25% van de dagomzet op maandag uitgekeerd aan een goed doel voor Oekraïense vluchtelingen.

 

 

 

 

Smaak van Polen, Gennep

 

 

Smaak van Polen in Gennep organiseert een inzameling van donaties en voedingswaren. Magda Galczynska laat weten dat de tweede vracht richting het gebied op 18 maart vertrekt.

 

 

Kerkklokken luiden voor Oekraïne

 

 

Polsky Sklep, Heijen

 

 

Ook Martyna Janic, dochter van de familie die de Poolse winkel runt in Heijen, is een inzamelingsactie gestart vanuit de winkel voor zoveel mogelijk producten. Het gaat met name om verbandmiddelen, babyvoeding, voedsel uit blik, en ook hondenvoeding.

 

 

 

 

Er wordt gul ingekocht en gedeponeerd door de Heijense inwoners die dit initiatief van harte toejuichen. Tevens heeft Martyna ook tussendoor nog een Oekraïens gezin naar Nederland gehaald en onderdak kunnen verschaffen in Venray.

 

 

Mooij Transport, Milsbeek

 

 

Een mooi en nobel transport naar een vestiging in Polen. Dat deed het Milsbeekse bedrijf Mooij Transport afgelopen week. Inmiddels zijn er vier vrachten in Polen aangekomen waar de producten op professioneel logistieke wijze door de eigen Poolse en Oekraïense chauffeurs van het Milsbeekse bedrijf de vrachten werden doorgezet naar Oekraïne. De vrachten bevatten voornamelijk geneesmiddelen en medische hulpmiddelen voor de bevolking.

 

 

 

 

Het transportbedrijf roept nu mensen op geen spullen te brengen. Logistiek gezien is dit verder onmogelijk. Ook met name bij de ontvangst posten in Polen.

 

 

 

 

Reacties