Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Carnaval

Gennepse carnavalsdocumentaire in première

Zaal Pica Mare in Gennep transformeerde zaterdagavond tot een filmtheater voor de langverwachte première van de carnavalsdocumentaire ’t Zal d’r altied blie.ve krölle van Teun Rutten. De avond, gevuld met warmte en saamhorigheid, bood een lach en een traan, waarna het publiek de zaal verliet met een glimlach op hun gezicht.

Zaterdagavond onderging Zaal Pica Mare in Gennep een transformatie tot een heus filmtheater, waar de langverwachte première van de carnavalsdocumentaire ’t Zal d’r altied blie.ve krölle van Teun Rutten plaatsvond.

 

De zaal was tot aan de nok gevuld met een bont gezelschap van enthousiaste Gennepenaren. Allen verbonden door hun gezamenlijke liefde voor Vastelaovend, aangevuld met een vijftal feestvierders “van boven de rivieren”. Vorst Geert Spikmans van ’t Bombakkes opende de avond met een hartelijk welkomstwoord dat de toon zette voor een avond vol saamhorigheid.

 

Carnavalsdocumentaire

 

Regisseur Teun Rutten deelde vol passie zijn streven om de unieke sfeer van het carnaval in Gennep vast te leggen in zijn carnavalsdocumentaire. De film nam het publiek mee op een reis door de rijke tradities en festiviteiten van de Gennepse Vastelaovend. Er werd gelachen, meegezongen en op bepaalde momenten werden zelfs traantjes weggepinkt.

 

 

Staande ovatie

 

Na de laatste scène weerklonk een welverdiende staande ovatie door de zaal, waarna de avond eindigde met een gezellige naborrel en een stortvloed aan complimenten. Met een glimlach verlieten de mensen de zaal.

 

’t Zal d’r altied blie.ve krölle bleek niet slechts een film te zijn, maar een prachtig eerbetoon aan het feest dat de harten van de Gennepenaren heeft veroverd. Vanaf 11 december is de film te zien op GennepNews.

 

’t Zal d’r altied blie.ve krölle

Verwant

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...

Gennep

Ontkerkelijking zet de toekomst van de Norbertuskerk in Gennep-zuid op losse schroeven, terwijl in Ven-Zelderheide de Sint-Antonius Abtkerk een nieuwe richting inslaat met de...

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...