Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gennepse gelukspoppetjes

Als het aan Karin Minten ligt, is Gennep binnenkort de gemeente waar de meeste gelukkige mensen wonen. Geluk zit in een klein hoekje maar je moet het wel willen zien. Vandaar dat zij op evenementen zoals onlangs tijdens de Open Monumentendagen mensen tracteert op een klein beetje geluk in de vorm van een gratis poppetje met de naam Genneps Geluk.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Het gelukspoppetje is onderdeel van een monumentaal kunstproject. De komende tijd zal men het Genneps Geluk kunnen vinden, krijgen of komen halen.

 

 

Smile

 

 

Het poppetje van zo’n 10 centimeter hoog is gemaakt van duurzaam gerecycelde materialen en verkrijgbaar in diverse kleuren. Het hoofdje heeft de vorm van een dobbelsteentje met aan één zijde een uitnodigende smile. Het geluk lacht je als het ware toe, lijkt het poppetje uit te stralen. Bovendien is het gratis! Als dat al niet een geluksmomentje is voor de zo nuchtere Hollander.

 

 

 

 

De afgelopen dagen heeft Karin er al zo’n 300 weggegeven maar het is de bedoeling dat iedereen in de gemeente Gennep zo’n gelukspoppetje krijgt. Dus Karin heeft de komende tijd nog de handen vol aan dit geluksproject want zij heeft nog zo’n kleine 17.000 poppetjes te gaan.

 

 

Dit geluksproject geeft zij handen en voeten in haar over enkele weken te openen atelier/toonkamer in de Gaest 6 in Gennep. Wat eens onderdeel uitmaakte van de voormalige moskee van de Marokkaanse gemeenschap heeft zij helemaal omgebouwd tot een rustieke atelierruimte met daarnaast een toonkamer voor bijvoorbeeld kleine exposities. Hier zullen tegen die tijd ook de gelukspoppetjes verkrijgbaar zijn. Sinds enkele dagen is eveneens een Facebookpagina (klik!) met de naam Genneps Geluk in de lucht waar Karin informatie over dit project zal delen.

 

 

Een symbool voor geluk het klavertje 4.

Geplaatst door Genneps Geluk op Vrijdag 18 september 2020

 

 

Reacties